Ashton: Ne znam kako Nikolić izgleda! Cooper: Ne znam ni ja…

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2012. u 09:05

Europskoj šefici diplomacije morali su pomoći suradnici kako bi mogla prepoznati novog predsjednika Srbije.



Tomislav Nikolić / EPA

Nedavno inaugurirani predsjednik Srbije Tomislav Nikolić danas je prvi put službeno posjetio Bruxelles, no nije pretjerano srdačno dočekan.

Kao što se može vidjeti na video-snimci, Cahterine Ashton, europska šefica diplomacije nije znala kako Nikolić izgleda, pa je morala pozvati nekog od suradnika kako bi ga mogla prepoznati. Pritom se obratila i Robertu Cooperu, posredniku Europske unije u dijalogu Srbije i Kosova, no on se nije pokazao pretjerano korisnim – odmah je otkrio kako ni on ne zna kako izgleda Nikolić.

Nikolićevo prvo putovanje na Zapad

“Premijer treba voditi razgovor s Prištinom”, rekao je Nikolić Ashton. Nikolić je u svom prvom službenom posjetu otkad je preuzeo dužnost, a nakon susreta rekao je novinarima da se razgovaralo o prošlosti, sadašnjosti, ali najviše o budućnosti.

“Srbija nikad neće priznati Kosovo”, rekao je Nikolić, te istaknuo kako bi se sve strane na Kosovu trebale suzdržati od bilo kakvih provokativnih akcija, kako bi građani tamo mogli živjeti sigurno. Srbijanski predsjednik zatražio je da Srbiji EU pomogne.

Uvjerio sam ove u Bruxellesu da je za Srbiju najbolje u EU

“Ako nam EU ne pomogne da počnemo raditi, možda nikad nećemo dostići standard za ulazak u EU ”, objasnio je sugovornicima u Bruxellesu. Novinarima je rekao da misli da je uspio uvjeriti C. Ashton da za Srbiju nema bolje budućnosti od Europske unije. Kaže i kako je zamolio svoju sugovornicu da konačno bude upoznat s onim što je dogovoreno o Kosovu.Ono što je dogovoreno u dijalogu često se različito tumači u Beogradu, u Prištini i u Bruxellesu.

(Agencija VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close