Arenaturist i Zaba potpisali ugovor o kreditiranju investicijskog programa

Autor: Poslovni.hr , 16. lipanj 2011. u 14:05

Između Uprava Zagrebačke banke i Arenaturista danas je potpisan Ugovor o kreditiranju investicijskog programa Arenaturista u 2011/2012 za hotel Histriu i turističko naselje Punta Verudela, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi.

Do realizacije ovog ugovora došlo je zahvaljujući dogovoru na projektu između predsjednika Upravnog odbora Arenaturista i predsjednika Park Plaza hotela Borisa Iveshe sa Upravom Zagrebačke banke. Ukupan iznos investicije od 25 milijuna eura bit će utrošen u obnovu hotela Histria i turističkog naselja Punta Verudela. Nakon investicije, oba objekta će biti kategorizirana sa 4 zvjezdice i nositi će hotelski brand Park Plaza. Budući puni nazivi objekata biti će Park Plaza Histria Pula i Park Plaza Verudela Pula.

U hotelu Park Plaza Histria Pula će se obnoviti i moderno namjestiti 233 sobe i 9 suita, renovirati će se kongresni centar sa kongresnom dvoranom za 700 sudionika, te još 3 meeting sale za prijem 20 – 80 sudionika. Sve dvorane će biti opremljene najsuvremenijom audio i video tehnologijom i ostalom potrebnom opremom za organizaciju najzahtjevnijih kongresa i evenata. Novo u ponudi hotela bit će novim spa-wellness centar koji će sadržavati različite vrsta sauna, prostora za masažne i beauty tretmane, unutrašnji bazen, relax prostore te fitness studijom, ističe se u priopćenju.

Kompletno naselje Park Plaza Verudela Pula će po završetku investicije brojiti 18 vila, 436 novih apartmana i 123 studia. Pored smještajnog dijela investicija će obuhvatiti vanjski bazen, nove sportske sadržaje, dječje igraonice, shopping zonu, a cijelo će se naselje hortikulturno obogatiti i preurediti. Kako se dalje navodi, svi veći poslovi obuhvaćeni investicijom, ugovarati će se sa domaćim kompanijama.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close