Appleov novi iPhone imat će veći zaslon

Appleov novi iPhone imat će veći i oštriji 4,6-inčni “retina” zaslon a njegovo predstavljanje tržištu predviđeno je u drugom tromjesečju ove godine, izvijestili u četvrtak južnokorejski mediji.

Prodaja iPhonea, prvi put predstavljenoga 2007. sa zaslonom osjetljivim na dodir kakav su do danas prihvatili njegovi suparnici, čini oko polovice ukupne prodaje Applea. Apple se odlučio za veći 4,6-inčni zaslon za svoj sljedeći iPhone i počeo ga naručivati kod svojih dobavljača, izvijestio je Maeil Business Newspaper, citirajući neimenovani izvor iz industrije. Applovi glavni dobavljači zaslona Samsung Electronics i LG Display, odbili su komentirati izvješće.

Samsung, koji je i najveći izazivač Apple na polju ‘smartphone-a’, koristi 4,6-inčni OLED zaslon za svoj vodeći ‘smartphone’ Galaxy S II, predstavljen u travnju prošle godine. Zaslon visoke rezolucije “retina” (mrežnica), koji sadrži nekoliko puta više piksela na istoj površini, koristi se u najnovijem Appleovom iPadu predstavljenom ranije ovoga mjeseca.

(Hina/pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve