Allianz predstavio novi proizvod – Best Invest

Autor: Božica Babić , 02. listopad 2006. u 15:00

U jutarnjim satima, već prvog dana prodaje posebnog osiguranja života vezanog uz burzovni indeks, planulo je 25 posto polica iz ukupne tranše proizvoda nazvanog Allianz Best Invest, a prosječne uplate iznosile su između 7,5-8 tisuća eura, izvijestio je jučer Boris Galić, predsjednik Uprave Allianza. Nije htio otkriti koliko je takvih polica namijenjeno domaćem tržištu, tek je dodao kako su i količina i vrijeme prodaje ograničeni, sukladno višegodišnjem iskustvu na njemačko-austrijskom tržištu.
Allianz Best Invest dostupan je kao proizvod osiguranja života uz jednokratnu uplatu premije od najmanje 2000 ili, najviše 150.000 eura na rok od 10 godina. Svim vlasnicima police jamči se najmanje 20 posto prinosa na uplaćenu premiju, a moguća je i veća dobit obzirom da je ulaganje povezano s indeksom Dow Jones Euro Stoxx 50. Indeks je ponderiran tržišnom kapitalizacijom 50 prvoklasnih europskih dionica iz nekoliko najprofitnijih branši, a jamstvo uloga i prinosa dodatno je pojačano i činjenicom što iza projekta stoji i Dresdner Bank, treća najmoćnija njemačka banka u vlasništvu Allianz grupe.
Nova polica zapravo ima sve komponente uobičajenog osiguranja života, kazali su u Allianzu napominjući da je moguće otkupiti je i prije isteka ugovorenog roka no, u tom slučaju nema jamstva prinosa nego klijent snosi rizik zbog prekida. Međutim, Allianz će vlasnicima Best Invest police ponuditi mogućnost kreditiranja uz zalog police, a odobreni zajam iznosit će do 50 posto vrijednosti police.
Premda je ovogodišnja tranša ponuđene nove usluge ograničena no, budući da prvi dan ilustrira rasprodaju značajno bržu od plana, Galić vjeruje da će već u proljeće moći plasirati novi paket polica s istovjetnim uvjetima, a možda i dva prije isteka sljedeće godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close