Algebra dijeli stipendije vrijedne 750.000 kuna, nude i mogućnost zaposlenja u Njemačkoj

Autor: Poslovni.hr , 17. rujan 2012. u 15:00
Press foto: Algebra

Algebra dodjeljuje stipendije za informatičku i poslovnu edukaciju vrijedne 750.000,00 kn, uz mogućnost nastavka obrazovanja i zapošljavanje u Njemačkoj.

Kao nastavak uspješnih projekata “Put do boljeg radnog mjesta”, Učilište Algebra ove jeseni pokreće projekt “Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru” s još više konkretnih mogućnosti za informatičku edukaciju zainteresiranih građana, te s dodatnim koracima koji će pomoći u pronalaženju novog ili boljeg radnog mjesta nakon dovršetka edukacije, priopćeno je iz Algebre.

Velika je novost, kažu, uspostavljanje suradnje s njemačkom tvrtkom GFN, jednim od vodećih edukacijskih centara u toj zemlji, gdje će informatički stručnjaci moći dovršiti tromjesečni trening i pronaći posao u suradnji s agencijom za zapošljavanje YITP.

Ohrabrena dosadašnjim inicijativama koje su se provodile dvaput godišnje tijekom proteklih godina, a u sklopu kojih je hrvatskim građanima omogućena informatička edukacija vrijedna više od 2,5 milijuna kuna, Algebra pokreće novi projekt pod nazivom “Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru” s fondom stipendija za informatičku edukaciju od 750 tisuća kuna.

Građani mogu odabrati i prijaviti se za stipendiju za neki od dvadesetak edukacijskih programa iz područja informatike i poslovanja, pri čemu su u sklopu ove inicijative na raspolaganju i pojedini novi programi za koje se stipendije mogu dobiti po prvi puta. Zainteresirani za projekt “Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru” mogu se prijaviti za programe 3D dizajna, administratora baza podataka, CAD specijalista, CCNA mrežnog profesionalca, ECDL operatora, grafičkog dizajnera, programera internet aplikacija, servisera osobnih računala, sistemskog i mrežnog administratora, specijalista za fotografiju ili video, te web dizajnera, ali i programe koji su namijenjeni stjecanju poslovnih vještina poput knjigovodstva, voditelja prodaje, specijalista za internet marketing i voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova.

Cijeli projekt “Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru” Algebra ponovno pokreće nizom besplatnih i otvorenih predavanja širom Hrvatske, uz besplatna otvorena predavanja u pet središta – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Dubrovniku – te više od stotinu besplatnih radionica u 20 Algebrinih centara širom Hrvatske. Potpuni se raspored besplatnih predavanja i radionica na kojima će se moći steći konkretne informatičke vještine, neovisno o kasnijem dodjeljivanju stipendija za višemjesečne programe edukacije, može pronaći na stranicama http://karijere.algebra.hr, gdje se ujedno mogu i prijaviti za neku od radionica ili stipendiju.

Ovaj je program stipendija otvoren za sve hrvatske građane, bez ikakvih preduvjeta pri čemu će se prednost dati nezaposlenima, mladima do 25 godina, poduzetnicima početnicima i ženama starijim od 40 godina.

Najveća je novost projekta “Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru” uspostavljanje suradnje s njemačkim trening centrom GFN – jednim od vodećih centara za informatičku edukaciju u Njemačkoj – i njihovom agencijom za zapošljavanje YITP. Rezultat te suradnje bit će mogućnost da informatički stručnjaci školovani u Algebri mogu konkurirati za radna mjesta programera na Microsoft i Java tehnologijama, sistemskih inženjera, mrežnih administratora i stručnjaka za baze podataka u Njemačkoj. Standardna procedura u ovakvim slučajevima podrazumijeva IT školovanje i certifikaciju u Hrvatskoj, polaganje adekvatnog stupnja znanja njemačkog, traženje radnih mjesta putem njemačkog partnera – tvrtke YITP, intervjua s poslodavcem, potpisa ugovora o radu i ishođenja dokumentacije za rad. Kandidati koji zadovolje odlaze na dodatnu tromjesečnu edukaciju i probni rad u školskom centru GFN-a. Ovaj projekt namijenjen je profesionalcima koji su već stekli neki od informatičkih certifikata i žele nastaviti svoju edukaciju i karijeru. Njemačka ima velik broj otvorenih radnih mjesta u sektoru informatike i telekomunikacijske industrije, te godišnje zapošljava onoliko novih IT stručnjaka koliko ih ima cijeli hrvatski IT sektor. Zbog ovako velikih potreba, vrata su otvorena svim novim IT profesionalcima.

U sklopu ove međunarodne suradnje, prve takve vrste u Hrvatskoj koja omogućava pronalaženje posla u nekoj zemlji članici Europske unije, Algebra će odabrati pojedince koji ispunjavaju uvjete u skladu s profilom informatičkih stručnjaka kakav se trenutačno traži u Njemačkoj. Navedeno će biti učinjeno u skladu s podacima GFN-a i YITP-a te aktualnim potrebama poslodavaca, a statistike kažu kako će se primarno raditi o stručnjacima za razvoj softvera te stručnjacima za računalne mreže. Algebra i GFN očekuju da će na ovaj način omogućiti edukaciju i zapošljavanje u Njemačkoj za oko 100 informatičkih stručnjaka u sljedećem dvogodišnjem periodu. Pritom će ovi partneri projekta preuzeti brigu za formalnosti poput zapošljavanja i pomoći u ishođenju viza i radnih dozvola, s čime YITP već ima veliko iskustvo.

Algebra (www.algebra.hr) je vodeće hrvatsko i regionalno informatičko učilište s više od 35 vrhunski opremljenih učionica, širom Hrvatske i BIH. Naše poslovanje temelji se na kontinuiranom ulaganju u nastavne programe, predavački kadar i njihovo stručno usavršavanje te ukupno poboljšanje kvalitete usluge. Kroz proteklih 13 godina postojanja postali smo najznačajniji regionalni edukacijski partner tvrtki Microsoft, Cisco, Adobe, Autodesk, ECDL, Apple, VMware, EC-Council te dosegli godišnju brojku od 18.000 polaznika seminara i programa obrazovanja. Algebra je dobitnik mnogobrojnih priznanja poput “Learning Partner of the Year” (Autodesk, Microsoft, ECDL), dok je naš predsjednik uprave nagrađen 2007. godine nagradom “Mladi manager godine”, no posebno smo ponosni na priznanje “Tvrtka prijatelj obitelji” koje nam je 2009. godine uručilo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo (www.racunarstvo.hr) stručna je visokoškolska obrazovna institucija, osnovana od strane obrazovne grupacije Algebra, početkom 2006. godine. Nakon izdavanja dopusnice za rad Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, Visoka škola za primijenjeno računarstvo ove godine upisuje petu generaciju budućih inženjera računarstva i informatike. Visoka škola je jedina obrazovna institucija na područja računarstva i IT-a u Republici Hrvatskoj kojoj je zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva izdao certifikat “FER odobreno” i koja je osnovana nakon iscrpnih istraživanja o potrebama zapošljavanja IT stručnjaka. Do današnjeg dana je Visoka škola za primijenjeno računarstvo primljena u nekoliko eminentnih akademskih inicijativa tvrtki IBM, Oracle, Microsoft, Sun, Cisco.

Komentirajte prvi

New Report

Close