‘Ako Vlada ne zna kako pomoći, neka daju ostavke’

Autor: Poslovni.hr , 05. rujan 2012. u 16:30

ZUSSB i Hrvatski seljački savez podržali su inicijativu HSS-a da se PDV na hranu smanji s 25 na 10 posto

Veći dio ekonomista smatra da je HSS-ov prijedlog smanjenja PDV-a na hranu s 25 na 10 posto realan i ostvariv jer provedbom možemo očekivati smanjenje sive ekonomije i “šopinga” u susjednim zemljama što će doprinijeti ublažavanju eventualnog negativnog efekta smanjenog punjenja proračuna, rekao je danas u Đakovu Branko Hrg, predsjednik HSS-a, odbacujući kritike pojedinih ekonomista.

Njihova inicijativa, dodao je, ima veliku podršku građana. – Ulaskom u EU ukinut će se nulta stopa PDV-a na mlijeko i kruh, a vjerujte teško možemo očekivati da će ostale zemlje članice EU dobronamjerno dočekati zahtjev Hrvatske za smanjenje PDV-a po ulasku u EU – upozorio je.

Poptoru HSS-u dali su i čelnici seljačkih udruga, predsjednik Zajednica seljačkih udruga Slavonije i Baranje Antun Laslo i zamjenik predsjednika Hrvatskog seljačkog saveza Marijan Moslavac.

– Neprihvatljiva nam je i nerazumljiva retorika članova Vlade koji ponavljaju da nema novca za sanaciju šteta od suše. Ako ne znaju kako i na koji način pomoći hrvatskim poljoprivrednim proizvođačima, neka daju ostavke i neka se raspišu prijevremeni izbori pa narod izabere one koji znaju – rekao je Antun Laslo, čelnik ZUSSB-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close