Ako ste mislili da je Brodosplit spašen, ovo pismo DIV-a će vas razuvjeriti

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2012. u 12:35

Uprava DIV-a poslala je priopćenje u vezi privatizacije Brodosplita Vladi RH, zaposlenicima Brodosplita, ali i javnosti.



PXL

U pismu stoji kako je, nakon dvije i pol godine od predaje ponude za kupnju dionica Brodosplita i preko šest mjeseci od odluke Vlade o prihvaćanju iste, poslovna situacija u sustavu Brodosplita i dalje neodrživa.

“Dijelimo svoju brigu sa svima zainteresiranima i pitamo ZAR JE MOGUĆE?”, stoji u otvorenom pismu u kojem se između ostalog podsjeća i kako je Vlada zadala da se u mjesec dana (do kraja travnja 2012. godine) usuglasi i vrati Vladi RH na prihvaćanje Ugovor o kupnji i prijenosu dionica.

“Zar je moguće da smo mi, poduzeće DIV d.o.o. tvornica vijaka koje se usudilo na međunarodnom natječaju dati svoju ponudu i rješenje za spas Brodosplita kroz restrukturiranje jedini koji imaju snagu boriti se za spas Brodosplita? Usudili smo se (namjerno tu riječ korisimo zbog poznatog hrvatskog jala i reketara kojima nismo po volji) predati ponudu iz razloga što smo prepoznali potencijale koje Brodosplit ima, što smo skupili hrabrosti unatoč svim krizama oko nas suočiti se s ovakvim izazovom, što smo kao uspješni metaloprerađivači i proizvođači željeli dati svoj doprinos održanju proizvodnje u nas Hrvata, što smo vjerovali u znanje, ruke i iskustvo zaposlenih u Škveru. Usudili smo se jer se rada ne bojimo.

Zar je moguće da je Europska komisija dva puta dala zeleno svjetlo (odobrenje) našeg programa restrukturiranja, da su isti ocijenili odličnim, da niti jednom nisu sumnjali u izvedivost istoga, a da do dana današnjeg ne postoji način da se Program počne primjenjivati? Zar je moguće da se dvije i pol godine na jednom mjestu ne mogu skupiti svi zainteresirani i uključeni za proces kako bi u jedinstvenom kontaktu i komunikaciji imali prilike čuti i kazati sve što je bitno u ovom procesu, a što ga koči ili ga rješava. Zar je moguće da se gomilaju toliki gubici u Brodosplitu, a da o tome nitko ne govori ništa, da nitko odgovara za to već očekuje da će taj teret za koji je odgovoran netko drugi snositi DIV d.o.o.? Zar je moguće da se javno ne osude likovi koji isto tako javno sprječavaju normalan proces i donošenje odluke bez pritiska (bilo za bilo protiv), koji bez ikakve odgovornosti reketare sve učesnike u procesu? Zar je moguće da itko razuman u našoj zemlji smatra da ovakav proces smije trajati toliko dugo i da će projekti, partnerstva s kupcima brodova, aranžmani s bankama koje smo sve započinjali i više puta pa isto tako odgađali, čekati vječno da se netko sjeti kako je vrijeme da se odluka donese?

Zar mi kao Ponuđač moramo radnicima Brodosplit-a i javnosti tumačiti što će se desiti ukoliko se restrukturiranje ne provede? Zar nitko nema snage reći istinu ljudima kojima je posao u Brodosplitu životno pitanje? Zar je moguće da Prodavatelj (država) ne može konačno reći što je njegov interes a što ne? Zar je moguće da netko misli kako ćemo skrštenih ruku čekati milost donošenja odluke u beskonačnost snositi posljedice svega što se desilo u vremenu trajanja procesa? Zar je moguće da unatoč svemu do sada nismo odustali?

Uprava DIV d.o.o.”, stoji u pismu Uprave DIV-a koje možete pročitati ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close