Ako nemate potvrdu o ispravnom bojleru ostajete bez plina

Autor: Poslovni.hr , 16. lipanj 2012. u 14:35
PXL

Ako nemate potvrdu o ispravnoj peći, bojleru i dimnjaku, ostajete bez plina, upozorava Glas Slavonije.

Pitanje sigurnosti korisnika plinskih trošila u kućanstvima na prvom je mjestu, no “besplatna” izmjena plinomjera u otprilike 14.500 kućanstava za sobom će ipak povući i nove izdatke. Građani će morati platiti pregled svakog plinskog trošila u stanu između sedamdeset i devedeset kuna.

HEP Plin je na adrese potrošača proteklih dana dostavio dopise u kojima izvješćuju kako je, nakon osam godina, vrijeme za redovitu izmjenu plinskog brojila. Iz HEP-a također napominju, vezano uz nove propise (Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zapaljivim tekućinama i plinovima), najmanje jednom u deset godina obvezan je pregled unutarnjih instalacija, plinske peći, bojlera, odnosno svih plinskih trošila koja su priključena na dimnjak.

“Potrošač je do trenutka izmjene plinomjera dužan ishoditi pozitivan izvještaj ovlaštenog dimjačara ili servisera trošila”, objašnjavaju iz HEP Plina i upozoravaju ako ne bude tako, trošilo može biti odvojeno od plinske instalacije, odnosno sporno trošilo se plombira, piše Glas Slavonije.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Čitam i ne vjerujem. Sve češće mi se čini da je sve južnije od Drave – Divlji istok

Kod nas već 20 godina, trebamo te potvrde, ili nema plina……….! 20 GODINA , ljudi…..! Pa, kako je moguće,
da je Hrvatska ovako neusklađena tolike godine ???? Šta su drugi radili., sve te godine , bez kontrole
PLINSKIH BOJLERA, i bez redovnih provjera instalacija od ovlaštenih servisera? Ma, ne ..ovo zvuči- nevjerojatno..
ko da se neka zabita država s drugog planeta, usklađuje sa propisima Hrvatske…… a ne samo SJEVER I OSTATAK države.. HRVATSKE……. jel Vi znate, koliko smo se mi naplaćali tih troškova svih tih godina …a Vi se tek sad
pitate za provjere ???

New Report

Close