Agrokor: Povlačimo ponudu za Mercator!

Agrokor Ivice Todorića poslao je priopćenje medijima u kojemu obavještava da odustaje od ponude za Mercator.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Agrokor d.d. se 17.10.2011., podastiranjem neobvezujuće ponude, javio na javni natječaj za kupnju 52,1% dionica Poslovnog sistema Mercator d.d. („Mercator“), koji je u ime konzorcija glavnih dioničara vodila ING banka. Na temelju naše neobvezujuće ponude konzorcij nas je 7.11.2011., kao najboljeg ponuđača, odabrao za ekskluzivne pregovore o uvjetima akvizicije.

Iako smo s konzorcijem prodavatelja pokušavali dogovoriti zadovoljavajuće uvjete za akviziciju udjela od 52,1% u Mercatoru, tijekom trajanja perioda ekskluzivnosti, do danas u tome nismo uspjeli. Dugotrajni tijek dosadašnjeg procesa naveo nas je na zaključak da bi cijeli proces mogao potrajati još dulje vrijeme te da nam mogućnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajućim uvjetima nije zajamčena. To bi po našem mišljenju moglo biti štetno kako za našu kompaniju, tako i za Mercator te smo stoga donijeli odluku o povlačenju svoje ponude.

Sukladno tome, 6. veljače 2012. godine otkazali smo Ugovor o ekskluzivnosti s konzorcijem prodavatelja i povukli našu neobvezujuću ponudu, čime se i formalno povlačimo iz procesa.

(pd)

Komentari (7)
 • Ahmad
  Ahmad 8:15 8.2.2012.

  Da se ovo dogodilo u Hrvatskoj cijela EU bi skočila i intervenirala pozivajući se na svoje zakone i običaje. Kad njihova jadna članica ovo radi Agrokoru šute ko' …… Ali htjeli smo u tu Europu gdje su nam interesi očito zajamčeni. Jučer s pritiskom na Vladu zbog najskupljih telekom providera na svijetu, danas zbog nikakve reakcije oko Mercatora, sutra zbog MOL-a. Mislim da bi bilo najbolje sve njih ignorirati i povezatio se s Rusijom u svezi s naftom, a s Arapima glede plina. I uzeti one MIG-ove od Rusa i dobiti deset puta više investicija od njihove vrijednosti u Rusiji. Ali neka misle oni koji su za to plaćeni i izabrani …

 • Barbosa
  Barbosa 22:30 7.2.2012.

  Pretpostavljam da u ovoj igri više nema novih ponuda, ne dobrovoljnih…slovenci su sve svoje adute ispucali i sa bilokakvom novom ponudom se opet dovodi u istu poziciju kojom je već treći puta izvisio.
  Sada ide neprijateljsko ili fakat odustaje što je manje vjerojatno jer ako ne kupi Merkator onda je to početak urušavanja Agrokora

 • Suomi
  Suomi 21:55 7.2.2012.

  A možda spremaju nižu ponudu koju, u nedostatku drugih, neće moć odbiti. :)

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!