Agroduhan nastavlja uzgoj duhana s SDP-ovom Upravom

Autor: Poslovni.hr , 16. travanj 2012. u 12:50

Od ukupno 357 malih dioničara slatinke tvrtke ‘Agroduhan’ na danas održanoj skupštini ovog trgovačkog društva kojemu je država vlasnik više od 90 posto temeljnog kapitala nije sudjelovao niti jedan.

Skupština je usvojila izvješća, među kojima i izvješće Tomislava Vukelića, predsjednika Uprave koji je posljednjih šest godina vodio ‘Agroduhan’. – Bivša HDZ-ova vlast me je dovela na ovu funkciju, pa je u redu da promjenom vlasti više ne obavljam ovu funkciju, kratko je izjavio Vukelić potvrđujući da napušta ‘Agroduhan’.

Prije šest godina država je ‘Duhan’ Slatina sanirala s više od 55 milijuna kuna, ali je novoj upravi ostavila više od 30 milijuna neotplaćenih kredita. Duhan je 2007. godine likvidiran, a obveze i prava preuzela je tvrtka ‘Agroduhan’ Slatina koji je proizvodnju duhana s 900 hektara, s 400-tinjak seljačkih duhanskih farmera, povećao na oko 1.300 hektara. ‘Agroduhan’ je 2011. poslovnu godinu završio s gubitkom od oko 1,8 milijuna kuna, ali uredno plaća sve dospjele obveze. Novi Nadzorni odbor na čelu s Željkom Kumrićem, te novim predsjednikom Uprave Draženom Vujčićem, danas je preuzeo je tvrtku koja je vjerovnicima dužna više od 30 milijuna kuna. Prije nego što će država odlučiti o prodaji tvrtke ‘Agroduhan’, koja je, uz ‘Hrvatske duhane’ Virovitica, jedan od preostala dva hrvatska otkupljivača i dorađivača duhanskog lista, tvrtka će doživjeti restruktuiranje i racionalizaciju poslovanja kojima se želi postići veća efikasnost poslovanja. Za više stotina seljačkih duhanskih farmera promjena rukovodeće strukture, barem za sada, neće značajnije utjecati na daljnji razvoj već ugovorene duhanske proizvodnje.

(Agencija VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close