3. maj i Uljanik Plovidba postigli dogovor o primopredaji broda Pomer

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2011. u 17:05

Čelnici riječkog brodogradilišta 3. maj i pulske kompanije Uljanik Plovidba danas su postigli dogovor o primopredaji broda Pomer 28. veljače, izvijestilo je riječko brodogradilište.

U zajedničkom očitovanju predsjednik Uprave 3. maja Edi Kučan i direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić naveli su da je postignut dogovor i usuglašena primopredajna dokumentacija “u cilju sporazumnog i mirnog rješenja odnosa vezanih uz primopredaju broda, a posebno uvažavajući poslovnu suradnju dvaju gospodarskih subjekata”. Na primopredaji će, sukladno dogovoru, naručitelj broda, Uljanik plovidba, podmiriti tržišnu cijenu broda, ističe se u očitovanju u kojem nije navedena dogovorena cijena.

Tanker će se odmah nakon preuzimanja uključiti u poslovne aktivnosti naručitelja, stoji u zajedničkom očitovanju. Brod Pomer, namijenjen prijevozu naftnih proizvoda i kemikalija, izgrađen je u 3. maju za potrebe obnove flote Uljanik plovidbe. Porinut je u srpnju prošle godine, a nakon dovršetka opremanja ostao je vezan u riječkom brodogradilištu zbog spora oko tržišne vrijednosti broda.

Zbog problema u isporuci broda, čije je preuzimanje bilo najavljeno za jesen 2010., Uljanik plovidba je početkom prosinca prošle godine pokrenula arbitražni postupak protiv 3. maja kod londonskog Visokog suda pravde (High Court of Justice), no nakon nekoliko dana postignut je dogovor s 3. majem u cilju sporazumnog rješenja spora a Uljanik plovidba je objavila da prekida arbitražu.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close