Zalihe industrijskih proizvoda veće 10,9 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. travanj 2018. u 08:42
Foto: Thinkstock

Na godišnjoj razini zalihe intermedijarnih proizvoda su povećane 18,3 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 12,9 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,9 posto, a kapitalnih proizvoda za 4,6 posto.

Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima na kraju veljače su u odnosu na prethodni mjesec povećane za jedan posto, a na godišnjoj razini za 10,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema glavnim industrijskim grupacijama (GIG), zalihe intermedijarnih proizvoda na kraju veljače u usporedbi s prethodnim mjesecom su veće za 8,1 posto, kapitalnih proizvoda za 13,6 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 9,4 posto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za dva posto.

Istodobno su zalihe energije smanjene za 38,3 posto.

Na godišnjoj razini zalihe intermedijarnih proizvoda su povećane 18,3 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 12,9 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,9 posto, a kapitalnih proizvoda za 4,6 posto.

Zalihe energije su smanjene za 27,1 posto.

Promatrano po područjima nacionalne klasifikacije djelatnosti (NKD), zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju veljače su u usporedbi sa mjesecom ranije u prerađivačkoj industriji veće za jedan posto, a u rudarstvu i vađenju za 0,9 posto.

Na godišnjoj, pak, razini zalihe gotovih industrijskih proizvoda u veljači su prema istom mjesecu 2017. godine u prerađivačkoj industriji veće za 11,3 posto, a  u rudarstvu i vađenju za 3,5 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close