Zaba uvodi napredno plaćanje mobitelom

Dijana Hrastović (Zaba) i Sanja Žigić (Mastercard)/T.M./PIXSELL Dijana Hrastović (Zaba) i Sanja Žigić (Mastercard)/T.M./PIXSELL

Telefon je dovoljno prisloniti na POS uređaj, a ne treba biti spojen na Internet.

Zagrebačka je banka u utorak kao prva bankarska institucija u Hrvatskoj predstavila m-novčanik s digitaliziranom Go card Mastercard karticom.

Korisnici m-zabe sada mogu plaćati prislanjanjem mobilnog telefona na POS uređaj, a da pri tome ne moraju ni biti spojeni na internet. 

"Zaba ima 350.000 korisnika mobilnog bankarstva koji prosječno 24 puta mjesečno koriste aplikaciju. Napredak tehnologije mijenja svakodnevne navike, pa u Zagrebačkoj banci svakih nekoliko mjeseci kreiramo novu uslugu u skladu sa svjetskim trendovima", poručila je članica Uprave Dijana Hrastović. Od ostalih je pogodnosti u sklopu nove usluge istaknuta mogućnost upravljanja dnevnim limitima te financijski planer.

"Na globalnoj se razini do 2019. očekuje 200 milijardi mobilnih transakcija godišnje, a istovremeno se i većina Hrvata slaže da je digitalizacija pozitivan proces. Sukladno tome, Mastercard je predan pružanju praktičnog iskustva korisnicima", istaknula je i direktorica Mastercarda u Hrvatskoj Sanja Žigić.

Valja napomenuti i da je nova usluga razvijena u suradnji s Asseco SEE Hrvatska, čime su hrvatski stručnjaci postali dijelom biranog društva od samo šest tvrtki u svijetu koje je Mastercard certificirao za razvoj novih tehnologija. Pet milijardi ljudi danas koristi mobilne telefone, a doda li se tome i podatak da se do 2022. u Europi očekuje prevlast bezgotovinskih transakcija, može se reći kako je ovo jedno od najpraktičnijij rješenja, zaključeno je na predstavljanju. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!