ZABA ponudila nove, povoljnije stambene kredite

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2017. u 13:03
Foto: Igor Šoban / Pixsell

Povoljniji stambeni krediti dostupni su mladima do 45 godina, a kamatna stopa kreće se već od 3,20% za prvih 5 godina.

Zagrebačka banka od 15. rujna svoju ponudu kredita proširuje posebnom ponudom stambenih kredita za mlade do 45 godina, na rok otplate do 30 godina.

Riječ je o kreditima s kombinacijom fiksne i promjenjive kamatne stope u kunama i s valutnom klauzulom u eurima. Kod kunskih kredita fiksna kamatna stopa iznosi 3,80% za prvih 5 godina, a sljedećih 25 godina za klijente banke promjenjiva kamatna stopa je 4,15% (ukupno EKS 4,06%). Kod kredita s valutnom klauzulom u eurima fiksna kamatna stopa iznosi 3,20% za prvih 5 godina, a sljedećih 25 godina za klijente banke promjenjiva kamatna stopa je 3,75% (ukupno EKS 3,54%).

Korisnici stambenog kredita za mlade mogu biti osobe koje nisu starije od 45 godina, a kredit je namijenjen kupnji, izgradnji, dovršenju nekretnine ili refinanciranju kredita u drugim bankama. Moguća je otplata u anuitetima ili ratama, a ne plaća se naknada za obradu kreditnog zahtjeva. Kao instrument osiguranja koristi se zalog na nekretninu u omjeru 1:1 uz policu osiguranja imovine od požara i osnovnih opasnosti za imovinu danu u zalog i policu osiguranja korisnika kredita od posljedice nesretnog slučaja.

Posebna ponuda stambenih kredita dostupna je do 30. studenoga.

Komentari (4)
Pogledajte sve

tko će uopće uzimati kredite, mladi su iseljavaju, ostali nemaju dovoljno visoke plaće, došao je red i na bankare da ponude nešto kvalitetnije uvjete
http://www.seebiz.eu/krediti-stanovnistvu-krajem-srpnja-pali-na-117-mlrd-kuna/ar-162732/

Ne vjerujem da ce vise bitno pasti, a i euribor ce gore. No veci problem je sto s ovakvim placama od 700eur, i cijenama, i dalje trebas kredit od 200g za sobicu.

fiksna kamatna od 2 % za sve gosine i moze ..

biti će to uskoro po 2% kao u svim normalnim državama EU, banke su pune, a korisnika nema pa nema, pa tko je lud cijeli život raditi za banke

New Report

Close