Zaba otvorila novi regionalni-korporativni centar Dalmacija

Autor: Sandra Livajić , 18. veljača 2008. u 06:30

Novom organizacijom Zaba će biti pouzdaniji partner dalmatinskim poduzetnicima i građanima

Predstavljen je novi regionalni-korporativni centar Dalmacija Zagrebačke banke, s novim menadžmentom na čijem je čelu Dijana Ćosić, a koji koordinira radom korporativnih centara Split, Zadar, Šibenik i Dubrovnik. Ovom novom organizacijom banka će biti pouzdaniji partner dalmatinskim poduzetnicima kroz savjetodavne usluge te široku paletu svojih financijskih proizvoda namijenjenih uspješnijem poslovanju poslovnih subjekata. Zagrebačka banka otvorila je i nove, prestižno uređene i opremljene poslovne prostore u Splitu, u Ulici Ivana Gundulića 26 a. Nova reprezentativna poslovna zgradu na tri etaže i na više od dvije i pol tisuće četvornih metara jedna je od najmodernijih u Hrvatskoj.

Moderan sustav
U poslovnoj zgradi građani i poduzetnici najjednostavnije gotovinske transakcije obavljaju udobno – sjedeći, odnosno uz bliskiji, osobni kontakt s bankarom, što jamči višu razinu usluge, a uveden je jedinstven sustav upravljanja gotovinom, tzv. cijevna pošta što doprinosi maksimalnoj sigurnosti. Zaposlenici poslovnice nemaju gotovinu na radnom mjestu, nego se ona prilikom obavljanja gotovinske transakcije dostavlja putem posebno modernog sustava – cijevne pošte, transportirajući se putem hermetički zatvorenih kutija unutar objekta. Osim sigurnoga prijenosa novca i smanjenja gotovine na radnim mjestima, ovaj sustav osobito doprinosi zaštiti i sigurnosti kako klijenata, tako i zaposlenika. Instalirani su uređaji koji smanjuju gužve, tzv. redomati, i pozivaju klijente da izaberu željenu transakciju. Poslovanje je prilagođeno osobama s invaliditetom što uključuje: postavu taktilne podne trake za slijepe i slabovidne osobe od ulaza u poslovnicu do bankomata te do najbližeg radnog mjesta (povišeni pult) na kojem je instaliran i komunikator za nagluhe osobe koje nose slušne aparate, tzv. induktivna petlja. U sklopu poslovne zgrade posluje i samouslužna poslovnica s bankomatima, dnevno-noćnim trezorom, kutijom za zaprimanje platnih naloga i Zabinim kioskom.

Donacije
Otvaranje nove poslovnice obilježile su vrijedne donacije. Tako je 15.000 kuna banka dodijelila Udruzi za autizam Split, koja planira otvoriti specijalizirani vrtić te stacionarni smještaj, i to prema najnovijim svjetskim standardima. Udruga od 2007. okuplja i povezuje osobe s autističnim poremećajima i njihove obitelji te stručne djelatnike. Aktivno promiče ostvarivanje prava i potreba ove populacije radi poboljšanja normalizacije njihova života i integracije u društvene sredine. Donaciju istog iznosa banka je dodijelila i Udruzi umirovljenika Lovret, koja djeluje već desetu godinu skrbeći za starije i nemoćne osobe na adresama njihova stanovanja. Budući da ova katolička udruga gradi objekt Matošić, u njemu će se organizirati novi sadržaji skrbi za starije osobe uz pomoć donacije banke. Prigodom otvaranja uručene su donacije Udruzi za autizam Split i Domu umirovljenika Lovret.




Komentirajte prvi

New Report

Close