Za mačke i pse od 30 do 150 kn mjesečno

Polica, među ostalim, pokriva troškove liječenja Polica, među ostalim, pokriva troškove liječenja

Allianz prvi na našem tržištu uveo zdravstvenu policu.

Allianz je promovirao novu uslugu - Allianz Šapu, prvu policu na hrvatskom tržištu koja pokriva troškove zdravstvene skrbi za kućne ljubimce.

Razvijena je u suradnji sa zagrebačkim Veterinarskim fakultetom i zasad se može ugovoriti samo za mačke i pse. Uvjet je prethodno ugovaranje osiguranja za privatnu imovinu (stambeni prostor) vlasnika životinja, a najniža cijena te police mjesečno iznosi 50 kuna. Paketi osiguranja prilagođeni su različitim navikama i potrebama vlasnika i njihovih ljubimaca, cijena mjesečne premije za pse je u rasponu od 45 do 150, za mačke od 30 do 60 kuna. Životinje za koje se ugovara polica moraju biti redovno cijepljene protiv bjesnoće i zaraznih bolesti te označene mikročipom. Policom Allianz Šapa mogu se osigurati zdravstveni troškovi (liječenje, operacije, hospitalizacija, lijekovi), do 80% pokriva cijenu hitnih veterinarskih intervencija koje se dogode na putovanjima ili natjecateljskim izložbama, i to u cijelom svijetu.

Vlasniku se nadoknađuje i trošak oglašavanja u slučaju izgubljenog ili ukradenog ljubimca, pokriva troškove hotelskog smještaja ako se dogodi smrtni slučaj u kućanstvu ili teške tjelesne ozljede vlasnika zbog kojih se privremeno ne može skrbiti o životinji kao i štete zbog kojih nije moguć daljnji boravak životinja u kućanstvu (požar, poplava), te troškove izdavanja uništenih isprava (putovnica) o životinji, eutanazije, a daje i naknadu kod uginuća ljubimca. Nakon što su u proteklih 15 godina, koliko posluju u Hrvatskoj, ponudili lepezu usluga ocijenili su da je tržište zrelo i za ovu vrstu police, kažu u Allianzu. U Hrvatskoj ima 352.000 čipiranih pasa, a u Allianzu očekuju da će do kraja godine ugovoriti bar 300 polica.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve