Vuić: ‘Razgovaramo s EBRD-om, uskoro i jača suradnja s HP-om’

Autor: Ana Blašković , 21. listopad 2014. u 22:00
Čelnik HPB-a Tomislav Vuić potvrdio je interes EBRD-a za dokapitalizaciju

Uoči nove runde prodaje u 2015.

Uoči nove runde prodaje najavljene za iduću godinu, Hrvatska poštanska banka želi povećati kapital i proširiti sinergiju s Hrvatskom poštom.

Nova Uprava o dokapitalizaciji razgovara s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), potvrdio je čelnik banke Tomislav Vuić Reutersu. "Nastavili smo razgovore koje je prethodna Uprava započela. Želimo ojačati kapital i vjerujemo da bi EBRD bio jedan od najprikladnijih partnera", rekao je Vuić. S novom Upravom na čelu od rujna, HPB će jačati suradnju s HP-om. "U kratkom roku krećemo s realizacijom zajedničkog plana banke i Hrvatske pošte", rekao nam je Vuić.

Okosnica dosadašnje suradnje; prodaja tekućih računa, kreditnih kartica i štednje, mogla bi se proširiti i nekim vrstama kredita, a među prvima na šalterima Pošte mogli bi se naći 'keš krediti'. Novi izvori prihoda tražit će u segmentu malog i srednjeg poduzetništva prema kojem je Uprava najavila zaokret. Taj segment sad čini petinu kreditnog portfelja gospodarstvu; krajem lipnja od 9,2 milijarde kuna bruto kredita gospodarstvu, malim i srednjim odobreno je 1,2 milijarde kuna. Peta na tržištu s udjelom od 4,8 posto, HPB je na kraju lipnja objavila 34,4 mil. kn dobiti, 44 posto manje  na godišnjoj razini. 

Komentirajte prvi

New Report

Close