Više od pola menadžera očekuje rješenja od osiguravatelja

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 29. studeni 2016. u 22:00
Marko Štajduhar, WTW

U anketi WTW-a na uzorku od stotinjak menadžera njih 63,3% od posrednika u osiguranju očekuje optimizaciju rizika.

Anketa Willis Towers Watsona (WTW), globalne grupacije za upravljanje rizicima, posredovanje u osiguranju i reosiguranju te savjetovanje u poslovanju, pokazala je da hrvatski menadžeri imaju visoka očekivanja od posrednika u osiguranju.

Riječ je o rezultatima ispitivanja mnijenja stotinjak lokalnih visokopozicioniranih menadžera iz različitih gospodarskih grana koji sugeriraju da 63,3 posto njih od posrednika u osiguranju očekuje identifikaciju i optimizaciju rizika u poslovanju, dok gotovo 60 posto ispitanih očekuje i kreiranje specifičnih, prilagođenih osiguravateljnih rješenja. Domaća poslovna zajednica prepoznaje dodanu vrijednost koju posrednici u osiguranju donose, priopćeno je iz WTW-a.

Domaći menadžeri u sljedećim godinama kao najkompleksniji rizik vide mogućnost pojave nepredviđenih šteta i gubitaka, i to njih 41,8 posto, zbog neočekivanog pada potražnje za njihovim proizvodima i uslugama zabrinuto je 32,9 posto ispitanika, dok četvrtina brine oko potencijalnog odlaska vrhunskih menadžera i još užeg izbora talenata. "Učinkovito upravljanje kompleksnim rizicima ključ je održavanja kontinuiteta poslovanja i povećanja konkurentnosti", izjavio je glavni izvršni direktor WTW-a Marko Štajduhar. 

Komentirajte prvi

New Report

Close