Višak u tekućoj bilanci plaćanja eurozone nepromijenjen u srpnju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. rujan 2014. u 16:27
Thinkstock

Višak na tekućem računu bilance plaćanja eurozone ostao je u srpnju više-manje nepromijenjen u odnosu na prethodni mjesec, pokazali su u petak podaci ECB-a.

 Višak na tekućem računu bilance plaćanja eurozone ostao je u srpnju više-manje nepromijenjen u odnosu na prethodni mjesec, pokazali su u petak podaci Europske središnje banke (ECB).

Višak na tekućem računu bilance plaćanja u zoni primjene jedinstvene europske valute blago je porastao, na 18,7 milijardi eura, s 18,6 milijardi eura koliko je iznosio u lipnju.

Višak u trgovini robom smanjio se na 10,7 milijardi eura, s lipanjskih 16 milijardi eura, dok je višak u trgovini uslugama poskočio na 12,8 milijardi eura, s 8,6 milijardi eura u lipnju.

Bilanca dohodaka iskazala je pak višak od 3,6 milijardi eura, u odnosu na 4,8 milijardi eura koliko je iznosio u lipnju. Manjak u stavci tekućih transfera smanjio se pak na 8,5 milijardi eura, s lipanjskih 10,8 milijardi eura.

Financijski račun, koji obuhvaća izravna i ulaganja u portfelje, pokazuje pak neto odljev u srpnju od 17,3 milijarde eura. Banka je to pripisala neto odljevu ulaganja u portfelje od 14,5 milijardi eura, te izravnih ulaganja od 2,8 milijardi eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close