VIDEO: Dvije aviokompanije žele uvesti stajaća mjesta u avionima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. travanj 2018. u 09:48
Foto: screenshot / youtube

“Razmatramo uređenje putničke kabine koje bi povećao učinkovitost i utjecalo na to da u prodaji bude što više jeftinih karata.”

Ruska niskobudžetna aviokompanija Pobjeda razmatra uvođenje stajaćih mjesta u svojim zrakoplovima, izvijestili su iz te kompanije.

"Razmatramo uređenje putničke kabine koje bi povećao učinkovitost i utjecalo na to da u prodaji bude što više jeftinih karata", kažu u Pobjedi, čiju flotu trenutno čini 18 Boeinga 737-800, a do konca 2019. godine u planu je povećanje broja zrakoplova na 30.

Ovih je dana i The Telegraph izvijestio kako talijanska kompanija Aviointeriors također razmatra uvođenje mjesta za stajanje tako što bi uz uobičajena sjedala montirala vertikalne naslonjače s vodoravnom plitkom sjedalicom u visini bedara i dvama potpornjima za ruke. Sjediti u takvom naslonjaču je nemoguće, na njega se može samo nalaktiti.

Proizvođač naslonjača za stajaća mjesta u zrakoplovima tvrdi da će njihovi potencijalni kupci "unaprijedtiti razmještaj putnika" te ističe da su dvostruko lakši od klasičnih sjedala i da bi njihovom uporabom zrakoplovi mogli prevoziti 20 posto više putnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close