Uzmite 50 eura i zaradite trgujući cijenom dionica Yahoo-a!

Autor: Sponzorirani članak , 19. lipanj 2015. u 08:30
Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL

FXLider, svim čitateljima Poslovnog dnevnika, daruje 50 eura za uspješan početak trgovanja cijenom Yahoo dionica i drugih najvećih kompanija na svjetskoj burzi.

FXLider, svim čitateljima Poslovnog dnevnika, daruje 50 eura za uspješan početak trgovanja cijenom Yahoo dionica i drugih najvećih kompanija na svjetskoj burzi, jedinoj burzi na kojoj investitori mogu zaraditi i na rastu, ali i na padu cijena akcija.

50 EURA za trgovanje preuzmite ovdje.

Prije nekoliko tjedana, bili smo svjedoci visokog pada cijena akcija Yahoo!-a do kojega je došlo zbog glasina da nije potpuno sigurno da će spin-off akcija Alibabe biti izvedena. Prema komentarima IRS-a, Porezne uprave SAD-a, reklo bi se da poreznici nisu smatrali Yahoo-ov potez zabavnim i da će ipak tražiti plaćanje poreza. Dovoljno je reći da je tax-free spin-off dijela Alibabe koji je u vlasništvu Yahoo!-a u vrijednosti od 40 milijardi dolara, jedan od najvažnijih poslovnih poteza koje ova kompanija planira napraviti. Cjelokupno je poslovanje Yahoo!-a pod pitanjem, kako tržište s pažnjom prati napore izvršne direktorice Marisse Mayer, da cijelu ovu priču izvede na put koji će imati pozitivan ishod za Yahoo!.

“Osnovne činjenice o situaciji između Alibabe i Yahoo!-a dobro su poznate javnosti. Yahoo! posjeduje dionicAlibaba-e u vrijednosti od oko 40 milijardi dolara. Za sada, akcije se čuvaju po strani jer bez obzira na njihovu nominalnu vrijednost, onog trenutka kada se aktiviraju, njihova vrijednost više neće biti 40 već 24 milijarde dolara zbog poreza. Ukoliko Yahoo! proda akcije Alibaba-e, porez koji će morati platiti je 16 milijardi dolara, što će prvobitnih 40 sputiti na 24 milijarde dolara. Ukoliko dionice budu predane dioničarima, Yahoo! će također morati platiti porez od 16 milijardi dolara. Jedino je rješenje da se akcije predaju dioničarima dok su još uvijek neaktivne. Način da se to ostvari je spin-off, a to je da se osnuje nova nezavisna investicijska tvrtka ('SpinCo') u čijem će vlasništvu zapravo biti akcije Alibaba-e“ , navode u FXLider-u.

“Kako bi ova nova kompanija bila bez drugog osnovnog biznisa o kojemu bi morala voditi računa, kao što je to slučaj sa Yahoo!-om, ona bi lako mogla biti kupljena od strane neke druge kompanije, na primjer same Alibabe, čime bi se izbjeglo plaćanje ovog visokog poreza. Međutim, to su samo spekulacije. Trenutna je situacija takva da Yahoo! pokušava pronaći najbolji način da napravi ovaj spin-off, pri čemu i ne krije da je osnovni cilj ušteda od 16 milijardi dolara na račun poreza, naprotiv, u cijelom se procesu  savjetuju i sa samim IRS-om“, kažu u FXLider-u.

Međutim, kako za sada stoje stvari malo je vjerovatno da će Ministarstvo financija kao i Porezna uprava SAD-a odobriti ovaj spin-off. Jedan od dužnosnika IRS-a izjavio je da planiraju promijeniti zakon o spin-off-u i rezultujućem porezu. Osim toga, također je rekao da se planira privremena suspenzija svih procesa ovakvog tipa dok se podrobnije ne ispita cijeli slučaj.

Nakon ovih komentara IRS-a, cijena akcija Yahoo! pala je ispod 40 dolara da bi se nakon toga oporavila i popela preko 43 dolara. Iako se cijena akcija nije uspjela popeti na iznad 44 dolara, gdje je bila prije ove vijesti, ipak je uspjela nadoknaditi veći dio prethodnog gubitka. Cijena se akcija trenutno kreće oko 40.5 dolara.

50 EURA za trgovanje preuzmite ovdje

Analitičari velikih investicijskih banaka kao što je UBS stali su na stranu Yahoo!-a, nakon kontroverznih vijesti, potvrdili su svoj raniji stav o pitanju rejtinga kompanije uz očekivanje rasta cijena akcija na 59 dolara.

 

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet.

Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. FXLider ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka.
Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

New Report

Close