Uniqa bilježi kontinuirani rast premije, planovi ambiciozni

Autor: Božica Babić , 30. studeni 2015. u 22:00
Saša Krbavac, predsjednica Uprave Uniqa osiguranja/Ž. Bašić/PIXSELL

Predstavili nove usluge ‘Uniqa non-stop’ i ‘Mobilni procjenitelj’, godinu će završiti 4. među 25 konkurenata.

Zagreb Nakon što je lani u samo pet i pol mjeseci uspješno provedeno preuzimanje društva Basler, Uniqa osiguranje će 2015., prvu cjelovitu godinu poslovanja u tom integriranom okviru, zaključiti na visokoj četvrtoj poziciji među 25 konkurenata s tržišnim udjelom 7,43 posto.

U skupini top pet društava izlistanih po visini premije Uniqa jedina bilježi kontinuirani rast, koji je na kraju listopada ove godine u odnosu na isti mjesec iz 2014. iznosio 2,02 posto, pohvalila se predsjednica Uprave Saša Krbavac na druženju s novinarima. Uniqa je, podsjetila je, 1999. stigla na hrvatsko tržište kao greenfield investicija, a ovogodišnji listopad završen je sa 547 milijuna kuna premije. Danas u 70 ureda raspršenih diljem RH zapošljavaju 740 radnika i posluju sa 340 tisuća klijenata.

Krbavac je podsjetila i na planove matične kompanije koja do 2020. namjerava još više učvrstiti vodeću poziciju u Austriji te svoj fokus dodatno osnažiti na tržištima centralne i istočne Europe, gdje se želi pozicionirati kao treći po veličini osiguratelj unutar brojne branše.

Cilj je, kaže, udvostručiti broj klijenata, sa 7,5 milijuna iz 2010. na 15 milijuna osiguranika u 2020. na razini cijele grupacije Uniqa. Predstavila je i nove proizvode jedinstvene na hrvatskom tržištu osiguranja. Jedan je "Uniqa non-stop", gdje su svojim klijentima na raspolaganju 24 sata svih sedam dana tjedno za prijavljivanje i rješavanje svih vrsta šteta. Druga je "Mobilni procjenitelj" kojom su u suradnji s tvrtkom Audatex razvili inovativno rješenje za brzu i učinkovitu obradu šteta na motornim vozilima u slučaju prometne nezgode. 

Komentirajte prvi

New Report

Close