Udruga dobavljača Fortenova grupe pokušat će rušiti refinanciranje roll-up kredita od 1,2 milijarde eura

Autor: Poslovni.hr , 28. kolovoz 2019. u 09:23
Foto: Robert Anić / Pixsell

Marica Vidaković ističe kako je novim odredbama odlučeno da dobavljači mogu dobiti maksimalno do pet milijuna eura godišnje.

Udruga dobavljača Fortenova grupe (bivšeg Agrokora) na današnjem je sastanku odlučila da će pokušati pravnim putem rušiti refinanciranje roll-up kredita u iznosu od 1,2 milijarde eura ako Uprava Fortenove obistini svoje najave da će s tim ugovorom biti umanjena prava dobavljača iz nagodbe vjerovnika, piše Jutarnji list.

Kako nam je, naime, rekla Marica Vidaković, prokuristica Kraša i predstavnica dobavljača u Privremenom vijeću vjerovnika Fortenova grupe, navodno se novim ugovorom o refinanciranju roll-up kredita, u kojem su glavni kreditori HPS Investment Partners i ruska VTB banka, predviđa da dobavljači ne mogu dobiti u ovoj i idućim godinama pripadajući dio graničnog duga koji ukupno izbnosi 80 milijuna eura, a u ovoj godini im je trebalo biti isplaćeno 17,5 milijuna eura.

Marica Vidaković ističe kako je novim odredbama odlučeno da dobavljači mogu dobiti maksimalno do pet milijuna eura godišnje te je zbog toga udruga dobavljača donijela navedene odluke na temelju kojih će nastojati pravnim putem pobiti takav ugovor o refinanciranju roll-up kredita.

– Pravnim ćemo putem pokušati ostvariti svoje pravo. U tu pravnu bitku krećemo već sutra – izjavila je Marica Vidaković nakon sastanka dobavljača.

Komentirajte prvi

New Report

Close