U nadzornike HPB-a još dvoje članova

Anto Bajo/Petar Glebov/PIXSELL Anto Bajo/Petar Glebov/PIXSELL

Prosperus FGS i Erste Plavi žele ojačati nadzor najveće domaće banke.

Fond za gospodarsku suradnju Prosperus i mirovinski fond kategorije B Erste Plavi zatražili su da se Nadzorni odbor Hrvatske poštanske banke (HPB) ojača s još dvoje članova.

Ova dva dioničara podnijeli su protuprijedlog na skupštinu dioničara najveće banke u domaćem vlasništvu na prijedlog odluke o izboru novih nadzornika, a koji je objavljen u utorak. Dioničari predlažu da se sastav Nadzornog odbora poveća na ukupno pet članova, a njihov je prijedlog da se izaberu Dragana Resan, voditeljica Jedinice zadužene za nadzor poslovanja i upravljanje rizicima u Prosperus-Investu te Anto Bajo, znanstveni savjetnik na Institutu za javne financije i izvanredni profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Oni bi se pridružili dosadašnjim članovima čiji reizbor predlaže Uprava HPB-a, a to su Željko Lovrinčević, znanstveni savjetnik na Ekonomskom institutu, Marijana Vuraić Kudeljan, zamjenica ravnatelja u Središnjem uredu Porezne uprave u Zagrebu te Marijana Miličević, izvršna direktorica Ureda za korporativni marketing i razvoj Hrvatske pošte. U obrazloženju protuprijedloga Erste Plavi i Prosperus FGS navode kako su dodatni članovi potrebni zbog "cjelokupnog poboljšanja rada NO-a". Mjesečna naknada nadzornicima HPB-a za ovu godinu iznosit će 2000 kuna neto. Skupština će se održati 29. svibnja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve