U ljeto 2013. ‘ispeglali’ 1,2 milijarde eura

Autor: Tin Bašić , 30. siječanj 2014. u 08:17
Fotolia

Od srpnja do rujna s Visa karticama ostvareno 12,6 milijuna transakcija.

Hrvati su u ljeto 20103. godine putem Visa kartica potrošili više od 1,2 milijarde eura. Potrošnja koja se odnosi na vrijeme od srpnja do rujna na prodajnim mjestima iznosila je 356 milijuna eura kroz 12,6 milijuna transakcija, stoji u priopćenju te kompanije. U Hrvatskoj, naime, ima 3,8 milijuna Visa kartica.

Tijekom ljetnog boravka u Hrvatskoj, Europljani su potrošili 665 milijuna eura, stoji u priopćenju Vise. Norvežani su, primjerice, potrošili 43,1 posto više putem Visa kartica u odnosu na 2012.

Preostale zemlje koje su zabilježile porast potrošnje putem ovih kartica su Švedska, Austrija, Poljska i Slovačka. Tijekom boravka Europljana u Hrvatskoj broj transakcija u odnosu na isto razdoblje u 2012. je porastao za 42 posto.

"U godinama koje su pred nama možemo očekivati da će Hrvatska prihvatiti trend rasta e-commerca kao i inovativne načine plaćanja. Hrvatske potrošačke navike sve su bliže navikama potrošača u zapadnoj Europi koji kartice sve više koriste na prodajnim mjestima i za online plaćanja, a sve manje za podizanje gotovine na bankomatima", poručila je Gorana Perišić Kranjčec, Visa Country managerica.

Komentirajte prvi

New Report

Close