U godinu dana u Hrvatskoj dosta pao broj zaposlenih u industriji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. studeni 2018. u 08:21
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Istodobno je indeks zaposlenosti najviše pao u proizvodnji pića i proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 4,9 posto.

Ukupan broj zaposlenih u industriji u rujnu je bio manji za 0,2 posto u odnosu na kolovoz, dok je u odnosu na rujan prošle godine smanjen za 2,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u rujnu u odnosu na kolovoz, razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 7,4 posto, te proizvodnji metala za 1,6 posto.

Istodobno je indeks zaposlenosti najviše pao u proizvodnji pića i proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 4,9 posto.

Godišnja usporedba pokazuje najveći rast zaposlenosti u rujnu u odnosu na isti lanjski mjesec također u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 22,5 posto, te u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 10,8 posto.

Najveći pad zaposlenosti zabilježen je, pak, u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji, za 13,3 posto

Ukupna proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do rujna 2018. veća je za 0,7 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, pokazuju nedavno objavljeni podaci DZS-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close