Srbija dobila prvu kriptovalutu

Autor: Poslovni dnevnik , 16. svibanj 2018. u 14:23
Nova kriptovaluta xCEEdium temelji se na poznatoj Ethereum tehnologiji/FOTOLIA

Predstavljanje na konferenciji xCEEd.

Na međunarodnoj konferenciji o digitalnoj transformaciji sektora financijskih usluga xCEEd, koja će se održati 22. i 23. svibnja u Beogradu, bit će predstavljena prva srpska kriptovaluta xCEEdium, javlja Blic.

Pavle Ljujić, jedan od organizatora konferencije i direktor kompanije Paneleven, kaže da je xCEEdium kriptovaluta temeljena na Ethereum tehnologiji koja omogućava sudionicima konferencije da nauče nešto više o blockchainu i nagrađuje ih za to učenje.

  "Ideja je krenula od pravljenja agende kada smo shvatili da moramo posvetiti pažnju DLT-u, blockchainu i kriptovalutama, ali nismo htjeli samo imati panel ili workshop, kojeg također imamo, nego i primijeniti tehnologiju tako da je sudionici konferencije mogu vidjeti i osjetiti.  Kriptovalute i DLT i dalje spadaju u područje "tabu" tema, i ima jako puno skeptika prema svemu tome, posebice u našoj regiji. Ja potpuno razumijem taj odnos, pa čak i s vlastitom kripovalutom, i ne bih smio reći da je digitalni novac rješenje svih problema.

S xCEEdiumom želimo približiti kriptovalute dovoljno blizu da strah ne bude dio priče o njima nego da se ljudi s njima 'igraju' i doslovno osjete koje prednosti, ali i mane kriptovalute pružaju", objašnjava Pavle Ljujić.

Komentirajte prvi

New Report

Close