Sberbankov kredit ne plaća se u siječnju

Autor: Valentina Wiesner Mijić/VL , 23. travanj 2014. u 22:00
Andrea Kovacs-Wöhry/ŽL/PIXSELL

Ruska banka bilježi prošle godine rast kreditnih plasmana građanima od 38 posto.

Nakon kredita kod kojeg nagrađuju urednu otplatu vraćanjem dijela novca klijentu na račun, Sberbank je uvela i kredit kod kojeg klijent jednom godišnje, u siječnju, može "preskočiti" plaćanje mjesečne rate.

Zamjenski kredit s pauzom, kako ga nazivaju, namijenjen je pokrivanju financijskih obveza u drugim banakama do 30 tisuća eura, uz mogućnost isplate 30 posto vrijednosti u gotovini. Kamata iznosi 7,99 posto, efektivna kamata 8,53 posto, promjenjiva je i valutno vezana uz euro, a naknadu ne naplaćuju. Rok otplate također je najduži u skupini gotovinskih kredita – 12 godina.

"Klijentima omogućujemo kratak predah od financijskih obveza u siječnju, kada im je, kako nam je iskustvo pokazalo, pauza najpotrebnija", istaknula je predsjednica uprave Sberbanke Andrea Kovacs-Wöhry. Da im se taktika isplati, pokazuje i lanjski rast kredita građanima od 37,9 posto godišnje, dok je tržište padalo.  Banka je uvela i akcijsku ponudu štednje te će u svibnju klijentima koji oroče depozit u eurima na rok od 18 ili više mjeseci davati kamatu 3,03 posto godišnje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close