RBS: Krivi smo, kazna je 610 mil. $

Država bi kao vlasnik 82 posto banke čak mogla dionice podijeliti građanima Država bi kao vlasnik 82 posto banke čak mogla dionice podijeliti građanima

Nagodba je uključivala i priznanje krivnje koje su morali potpisati u azijskoj podružnici.

Kako se i nagađalo, Royal Bank of Scotland je zaključio nagodbu s britanskim i američkim regulatorima koji su ga istraživali zbog namiještanja Libora.

Nezakonito manipuliranje međubankarskim kamatama tu će banku stajati 610 milijuna dolara. Nagodba je uključivala i priznanje krivnje koje su morali potpisati u azijskoj podružnici. Zbog ove afere s vodeće pozicije u sektoru investicijskog bankarstva odlazi John Hourican koji će se morati odreći bonusa "teškog" gotovo četiri milijuna funti. Država koja drži 82% udjela u banci sada važe što s njom, riječ je o instituciji koju su porezni obveznici 2008. spasili sa 45,5 mlrd. funti, što je najveći takav "bailout" u povijest. Reprivatizacija jedna je od opcija, no kako će banku opterećenu gubicima i skandalima malo tko htjeti kupiti, čak se razmatra da se  dionice podijele građanima, što je novinarima potvrdio državni tajnik Vince Cable. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve