Quastesu vraćena dozvola za rad

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2012. u 10:45
Borislav Škegro (PXL)

Sud navodi da bivša uprava Hanfe nije imala nikakvog razumnog opravdanja za provođenje izvanrednog nadzora

Visoki upravni sud RH donio je 13. rujna presudu kojom se poništava nezakonito rješenje kojim je bivša uprava Hanfe oduzela dozvolu za rad na godinu dana društvu Quaestus Invest d.o.o., priopćeno je iz Quaestusa.

Naime, Visoki upravni sud RH je utvrdio da je tužba Quaestus Investa, kojom traži da se spomenuto rješenje poništi, u cijelosti osnovana, izrijekom navodeći da ne postoji niti jedna od pretpostavki iz Zakona o investicijskim fondovima zbog koje bi se mogla oduzeti dozvola za rad.

U priopćenju se ističe kako Sud također navodi da bivša uprava Hanfe nije imala nikakvog razumnog opravdanja za provođenje izvanrednog nadzora koji je doveo do nezakonitog rješenja, te zaključuje da nije postupala u dobroj vjeri kada ja oduzela dozvolu za rad prije nego što je Questus uopće imao mogućnost uskladiti se s njenim ranijim nalozima.

Sud je u obrazloženju zaključio kako „…iz spisa predmeta kao i iz osporenog rješenja ne proizlazi zaključak da je tužitelj (tj. Quaestus Invest) odnosno ovlaštena osoba tužitelja ozbiljno ili sustavno kršio Zakon o investicijskim fondovima pa da bi bilo zakonskog temelja za oduzimanje odobrenja za rad…“, ističe se u priopćenju.

"Ovo je konačna potvrda da u slučaju Quaestus Investa nije bilo kršenja zakona, već se, kako smo to i naveli u svom priopćenju od 3. listopada 2011., radilo o rješenju koje je u suprotnosti sa činjenicama i stvarnim stanjem fonda, nezakonito, te motivirano isključivo osobnim razlozima", ističu iz Quaestusa.

Tvrde i kako je nezakonitim postupanjem bivše uprave Hanfe nanesena "ogromna i nenadoknadiva financijska i reputacijska šteta", ne samo članovima uprave Quaestusa, već i njegovim zaposlenicima i partnerima.

"Šteta je učinjena i Fondu i svim njegovim dioničarima, do te mjere da su dioničari odlučili kako je bolje donijeti odluku o likvidaciji nego ostati pod pritiskom onakvih nerazumnih rješenja Hanfe", stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close