Premijski prihodi smanjeni 6,3% na 1,12 milijardi kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 25. travanj 2017. u 22:01
Boris Galić, predsjednik Uprave Allianz Zagreb/Goran Stanzl/PIXSELL

U životnim osiguranjima premija je dosegnula 539,7 milijuna, a u neživotnim 576,4 milijuna kuna.

Allianz Zagreb u prošloj je godini ostvario ukupni bruto premijski prihod od 1,12 milijarde kuna, što je 6,3 posto manje nego godinu ranije, te bruto dobit od 100,5 milijuna kuna, izvijestili su u utorak iz te osiguravajuće kuće.

U priopćenju se navodi i da je granica solventnosti, važan pokazatelj kvalitete poslovanja, lani iznosila 237,5 posto. U životnim osiguranjima Allianz je ostvario rast premijskog prihoda od 0,7 posto te je, ističe se u priopćenju, uspješno obranio dugogodišnju lidersku poziciju u ovom tržišnom segmentu. Premija u životnim osiguranjima u 2016. godini dosegnula im je 539,7 milijuna kuna, dok je tržišni udjel iznosio 18,5 posto.

 

237,5 posto

iznosila je granica solventnosti Allianza

U neživotnim osiguranjima Allianz je u 2016. godini  stabilno poslovao, uz ukupni bruto premijski prihod od 576,4 milijuna kuna. Bolje rezultate u odnosu na tržište ostvario je u segmentima neživotnih osiguranja kao što su osiguranja od odgovornosti, putno zdravstveno osiguranje te kasko osiguranje. Prošle je godine u Allianzu obilježen završetak procesa transformacije prodajne mreže i implementacije poduzetničkog modela. Uz široku podršku Allianza, 196 zaposlenika iskoračilo je u poduzetništvo te s kompanijom nastavilo suradnju kroz vlastite agencije. "Izuzetno smo zadovoljni načinom na koji smo proveli transformaciju prodajne mreže i prvim rezultatima koje takav novi pristup prodaji donosi i Allianzu i našim zastupnicima-poduzetnicima.

Ova transformacija korist donosi i našim klijentima jer nam omogućava da se još više usmjerimo na odnose s klijentima, na razumijevanje njihovih potreba i pružanje još kvalitetnije usluge i podrške", komentirao je predsjednik Uprave Boris Galić. Dodao je i kako su u Allianzu zadovoljni ukupnim postignutim rezultatima u poslovanju koji su u skladu s očekivanjima.

Galić je istaknuo i da su u tom osiguravatelju posebno zadovoljni što su u izuzetno konkurentskom okruženju, i uz zaokret prema "unit linked" proizvodima, zadržali poziciju lidera u životnim osiguranjima. Po njegovim riječima, u ovoj godini očekuju daljnji rast te vrste proizvoda životnih osiguranja, dok u neživotnim osiguranjima prostor za rast vide u kasko osiguranijima. AZ obvezni mirovinski fondovi krajem 2016. godine upravljali su sa 33,1 milijardom kuna što čini gotovo 40 posto tržišnog udjela u imovini pod upravljanjem obveznih mirovinskih fondova, dok AZ dobrovoljno mirovinsko društvo upravlja s nešto više od 1,91 milijardom kuna. To je 54 posto tržišnog udjela u otvorenim dobrovoljnim mirovinskim fondovima, stoji u priopćenju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close