Predložena dividenda od 112 kuna po dionici

Autor: Poslovni dnevnik , 04. svibanj 2017. u 21:59
Skupština je sazvana za 12. lipnja/Željko Lukunić/PIXSELL

Skupštini dioničara predložena su i dva nova člana Nadzornog odbora, Petar Miladin i Hrvoje Patajac.

Glavna skupština Croatia osiguranja, sazvana za 12. lipnja, odlučivat će o prijedlogu da se manji dio prošlogodišnje dobiti tog osiguravatelja odnosno 980.000 kuna rasporedi za isplatu dividende za povlaštene dionice, a koja bi iznosila 112 kuna po dionici, najavljeno je u pozivu za skupštinu.

Croatia osiguranje lani je ostvario dobit nakon oporezivanja u iznosu od 51,5 milijuna kuna, a Uprava i Nadzorni odbor predlažu skupštini dioničarima da se najveći dio dobiti od gotovo 48 milijuna rasporedi u zadržanu dobit, u zakonske rezerve otišlo bi 2,5 milijuna kuna, a ostatak za dividendu za povlaštene dionice. Na dividendu će imati pravo dioničari upisani kod Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD) 19. lipnja, a isplata ide 11. srpnja.

Osim o dividendi, skupština će odlučivati i o razrješnicama sedmorici članova Uprave Croatia osiguranja i isto toliko članova Nadzornog odbora za 2016. Nakon što su predsjednik Nadzornog odbora Ante Vlahović i član Branko Zec podnijeli ostavke na to članstvo, skupštini je predloženo da se u Nadzorni odbor izaberu Petar Miladin, redoviti profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu, te Hrvoje Patajac, direktor kontrolinga Adris grupe. Njima bi mandat trajao do 22. travnja 2018. godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close