Portfelj kojim upravlja Erste AM preskočio 6 mlrd. kuna

Autor: Ana Blašković , 01. travanj 2019. u 22:01
Josip Glavaš, predsjednik Uprave Erste Asset Managementa/Goran Kovačić/PIXSELL

Imovina u Erste Adriatic Bondu krajem ožujka dosegnula je iznos od 2,8 milijardi kuna.

Ukupna imovina pod upravljanjem Erste Asset Managementa, koji posluje u sklopu grupacije Erste banke, uključujući uslugu upravljanja privatnim portfeljima, premašila je šest milijardi kuna krajem ožujka. 

Razdoblje niskih kamata
Od navedene brojke, iznos od 4,5 milijarde kuna uložen je u UCITS fondove (otvoreni investicijski fond s javnom ponudom), 872,5 milijuna kuna je u alternativnim fondovima, a 612 milijuna kuna odnosi se na individualne portfelje. Kako navode iz tog društva, najveći dio imovine odnosi se na obveznički fond Erste Adriatic Bond. Imovina u tom fondu krajem ožujka ove godine dosegnula je iznos od 2,8 milijardi kuna, čime je već duže vrijeme najveći fond u Hrvatskoj. 

 

4,5 mlrd.

kuna uložen je u otvorene investicijske fondove

"Drago mi je da povećanje imovine fondova kao i individualnih portfelja dolazi u vrijeme kada je Erste Asset Management vrijednost svoje imovine povećao na nešto više od šest milijardi kuna. Trenutno se nalazimo u razdoblju niskih kamatnih stopa i zbog toga očekujemo da će ulagači prepoznati naše fondove i našu uslugu kao kvalitetno rješenje za upravljanje viškom svojih sredstava", rekao je predsjednik Uprave Erste Asset Managementa Josip Glavaš. 

Bolja klima
Osvrćući se na ovu godinu, Glavaš je rekao da godinu "općenito vidi kao pozitivnu što se tiče industrije fondova, prvenstveno zbog poboljšanja ulagačke klime i smatram da će Hrvatska, kako za građanstvo, tako i za institucionalne klijente, u ovoj godini biti dosta dobar izbor za ulaganje". 

Prema podacima Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), imovina uložena u otvorene investicijske fondove u Hrvatskoj krajem veljače ove godine iznosila je 18,9 milijardi kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close