Poduzetnik ili obrtnik može prostor i opremu osigurati i online

Autor: Sergej Novosel Vučković , 18. rujan 2018. u 22:00
Na online ugovaranju poslovnog paketa do kraja godine može se uštedjeti 15%

Prvi u Hrvatskoj nude poslovni paket preko weba.

Internetsko ugovaranje police osiguranja imovine, nekretnine, automobila, plovila, putnog osiguranja ili onog u slučaju nezgode u Hrvatskoj nije novost i građanima je postalo praktično, a sad je isto na raspolaganju i malim poduzetnicima i obrtnicima.

Uniqa osiguranje prva je odlučila na našem tržištu omogućiti takvim pravnim osobama da imovinu tvrtke ili obrta osiguraju u web shopu, bez suviše papira i nalaženja s agentima. Opcija online osiguravanja odnosi se na osiguranje poslovnog prostora, opreme i zaliha, a vrijedi za obrte i tvrtke s prostorima veličine do 250 kvadrata i vrijednošću opreme i zaliha do dva milijuna kuna. Ova mogućnost odnosi se, navode iz Uniqe, na one koji nemaju proizvodnju i obradu kao djelatnost.

"Pokrenuli smo prvi webshop za obrtnike i male poduzetnike u Hrvatskoj kako bismo im olakšali i pojednostavili osiguranje imovine ali i pojačali svijest o potrebi zaštite poslovanja od različitih rizika", kažu iz Uniqe.

Da je online osiguravanje poduzetnika u nas nova tržišna prilika pokazuje i PwC-ovo istraživanje koje spominju iz Uniqe, a prema kojem većina od 2100 malih tvrtki u gotovo cijelom svijetu želi osiguranje kupiti baš tako.

"Prednosti online shopa su jednostavno i brzo ugovaranje osiguranja, izbor pokrića prema potrebama poslovanja, mogućnost izračuna premije i online plaćanje", poručuju iz osiguravatelja koji u Hrvatskoj posluje 19 godina i ima oko 383.000 klijenata. Zaračunata bruto premija lani im je, ističu, iznosila 560.041.333 kune, a prema posljednjim, kolovoškim podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, tržišni udio Uniqe u Hrvatskoj je bio 5,48%.

Komentirajte prvi

New Report

Close