Odobren Podravkin prospekt

Autor: Poslovni dnevnik , 23. lipanj 2015. u 22:00
U 1. krugu dionice radnicima/DŠ/PIXSELL

Hanfa suglasna s izdavanjem 1,7 mil. novih dionica.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je Podravki jedinstveni prospekt u vezi javne ponude i uvrštenja dionica na uređeno tržište najviše do 1,7 milijuna novih redovnih dionica, izvijestili su u utorak iz Podravke. Glavna skupština Podravke donijela je početkom lipnja odluku o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju redovnih dionica javnom ponudom.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se izdavanjem novih redovnih dionica, pojedinačne nominalne vrijednosti 220 kuna. Nove dionice izdaju se za veći iznos od dijela temeljnog kapitala koji na njih otpada, a Glavna skupština je utvrdila cijenu novih dionica u iznosu od 300 kuna po dionici. Temeljni kapital će se povećati s 1,19 milijardi kuna, na iznos od najviše 1,56 milijardi kuna, odnosno za najviše 374 milijuna kuna.

Dokapitalizacija izdavanjem novih dionica odvijala bi se u tri kruga, a u prvom bi krugu, kroz ESOP program, pravo upisa i kupnje novih dionica imali isključivo radnici tvrtki iz sastava grupe Podravka – Podravke, Danice, Belupa i Ljekarni Deltis Pharm. Radnicima je rezervirano 314.640 dionica, a bude li većeg interesa, najviše 813.000 dionica, što je oko 12 posto udjela u kompaniji. U drugom krugu dokapitalizacije moći će sudjelovati dioničari Podravke, a u eventualnom trećem krugu nove bi dionice mogli upisati svi ulagatelji. Uprava može odustati od trećeg kruga, ako se u prva dva upiše najmanje 60 posto novih dionica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close