Odabrali Sense savjetovanje za Teslin fond

Autor: Marija Brnić , 15. srpanj 2015. u 22:00
Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća/D. Marušić/PIXSELL

Srpsko narodno vijeće priprema projekt razvojnog fonda, birali između 4 ponude.

Zagrebačka tvrtka Sense savjetovanje bit će suradnik Srpskom narodnom vijeću (SNV) u pripremi projekta Tesla razvojnog fonda, koji bi trebao zaživjeti iduće godine.

Novi je to projekt, nakon neuspjele Tesla banke, kojim SNV želi pružiti pomoć gospodarskim projektima u područjima s većinskim srpskim stanovništvom. Savjetnika SNV treba da mu osmisli ustroj, izradi strategiju vođenja poslova, ali i za upravljanje portfeljem i model ocjenjivanja boniteta poduzetnika čije će projekte fond potpomogati. Savjetnik će izraditi i analizu gospodarskih potencijala Zagreba, Knina i Vukovara, na koje će Fond biti fokusiran, kao i katalog investicija s minimalno 100 projekata.

Prema natječajnoj dokumentaciji, Sense će imati rok od 270 dana da pripremi SNV-u sve za pokretanje razvojnog fonda. Angažman Sensea SNV će stajati 1,63 milijuna kuna, što je nešto povoljnije nego što se procjenjivalo. Osim Sense savjetovanja, SNV-u su stigle još tri ponude: zagrebačkih tvrtki Mreža znanja i Pikas te slovenskog Enviroduala. Osim što je Sense nudio najnižu cijenu, SNV je odbacio ostale ponuđače jer nisu dokazali financijsku sposobnost ili zbog tehničkih razloga. 

Komentirajte prvi

New Report

Close