Novi časopis osiguravateljne struke

Autor: Lucija Špiljak , 24. srpanj 2019. u 22:00
Hrvoje Pauković, predsjednik Hrvatskog ureda za osiguranje/T.M./PIXSELL

Rast industrije naglasio potrebu za specijaliziranim listom.

U Hrvatskom uredu za osiguranje (HUO) predstavljen je Hrvatski časopis za osiguranje. Izlazit će dva puta godišnje i obrađivati teme vezane uz osigurateljni sektor i struku te nove proizvode i zaštitu potrošača.

Ova je inicijativa, kako je istaknuo direktor HUO-a Hrvoje Pauković, već duže vrijeme prisutna u financijskom sektoru, a njihov je cilj bio podržati stručne i znanstvene rasprave.

Potreba za ovakvom vrstom časopisa javila se i zbog razvoja financijskog tržišta koji je obilježen osiguravateljskom industrijom, istaknuo je Ante Žigman, član uredničkog vijeća časopisa i predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

"Sektor osiguranja jedan je od najbrže rastućih segmenata hrvatskog tržišta financijskih usluga. Zaračunata bruto premija tijekom posljednje godine raste po prosječnoj stopi od gotovo devet posto, dvostruko više u odnosu na medijalni rast EU, a takav rast nema nijedan drugi sektor u hrvatskoj financijskoj industriji", naveo je Žigman.

Stranice neće imati smisla bez suradnje struke, regulatora i društava, a ni mladih kojima HUO želi dati priliku da artikuliraju svoje stavove, napomenuo je glavni i odgovorni urednik časopisa Damir Zorić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close