Niske kamate nisu bauk

Autor: Poslovni.hr , 29. kolovoz 2016. u 21:59
Foto: Reuters

Allianz prilagodio ulagački portfelj.

Najveći europski osiguravatelj Allianz prilagodio je poslovanje povijesno niskim kamatnim stopama koje bi mogle ostati na snazi “jako dugo”, kazao je direktor odjela za životna osiguranja.

Prije 15 godina prinosi na proizvode životnog osiguranja jamčili su kamatu od četiri posto, a u međuvremenu su niske kamatne stope središnjih banaka prisilile Allianz na restrukturiranje portfelja, tumači u razgovoru za nedjeljno izdanje njemačkog lista Die Welt izvršni direktor Allianz Lebena Markus Faulhaber.

“Godine 2007. počeli smo uz klasični oblik nuditi i druge vrste životnih osiguranja”, rekao je Faulhaber, dodavši da se novi proizvodi financiraju većim udjelom dionica, nekretnina i privatnog kapitala. Ističe ipak da je oko 80 posto ulaganja Allianza i dalje usmjereno u raznovrsne dugoročne obveznice, poput 40-godišnjih francuskih državnih obveznica koje i danas generiraju četiri posto kamata.

“Možete očekivati ​​da ćemo preživjeti okruženje niskih kamatnih stopa”, zaključio je Faulhaber. “Prilagođeni smo čak i ako se ono protegne na jako dugo razdoblje”, dodao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close