Na kreditu za stan može se uštedjeti za manji apartman na moru

Autor: Poslovni dnevnik , 22. travanj 2013. u 20:15
Usporedba kamatnih stopa

Usporedba kamatnih stopa pokazala je razliku između najniže i najviše od čak 2,74 posto.

Prema izračunu portala kompare.hr, na iznos od 80.000 eura i rok otplate od 20 godina, možete uštediti i do 32.298,94 eura.

Prikazani su podaci za 17 banaka u Hrvatskoj koje nude stambeni kredit u visini 80.000 eura uz rok otplate od 20 godina. Ukupan iznos u eurima objedinjuje sve troškove koji nastaju za vrijeme roka otplate, osim javnobilježničkih naknada, polica osiguranja i sl.

Prema trenutno važećim uvjetima na tržištu, najpovoljniji stambeni kredit je onaj u ponudi Splitske banke uz kamatnu stopu od 5,25 posto. Uvjeti koje morate ispunjavati kao klijent su sljedeći: obavezan status klijenta banke, aktivno korištenje nekog od paketa banke, klijenti mlađi od 40 godina, mogući instrumenti osiguranja – založno pravo na nekretnini, polica osiguranja nekretnine od požara, riziko polica/ polica životnog osiguranja, jedan do dva kreditno sposobna jamca.Uspoređujući ponude, vidljivo je kako razlika između najniže i najviše kamatne stope iznosi 2,74 posto. Kada se takav podatak odrazi na visinu mjesečne otplate rate, odnosno ukupnu svotu novca koju vraćate banci, dolazimo do razlike od 129,57 eura na mjesečnoj razini, odnosno ukupno 32.298,94 eura. Nisu zabilježene veće promjene u visini kamatnih stopa, uzimajući u obzir razdoblje od početka godine do sada.

Ukoliko se pak odlučite na kupnju energetski učinkovitog stambenog prostora, možete ostvariti povoljnije kamatne stope i kreditne uvjete. Naime, najniža kamatna stopa na kredit namijenjen kupnji energetski učinkovitog stambenog prostora iznosi 4,49 posto. Radi se o ponudi Sunčanog kredita OTP banke.Neke od navedenih ponuda moguće je koristiti i za druge namjene kao što je adaptacija ili izgradnja stambenog prostora.Za više detalja o potrebnim instrumentima osiguranja, visini administrativnih naknada te ostalim uvjetima, posjetite stranicu kompare.hr. Za model kredita koji najviše odgovara vašim potrebama, možete besplatno i bez obaveze zatražiti direktnu ponudu od banke.

*izražena kamatna stopa odnosi se na fiksnu stopu koja vrijedi prvu godinu otplate kredita

** izražena kamatna stopa odnos se na fiksnu kamatnu stopu važeću prve dvije godine otplate kredita

Komentari (1)
Pogledajte sve

“Uspoređujući ponude, vidljivo je kako razlika između najniže i najviše kamatne stope iznosi 2,74 posto.” Vidljivo je da je razlika 2,74 postotna poena, a ne 2,74 posto. To očekujem u JL-u, 24 sata itd…

New Report

Close