Moguće je kupiti novi električni Volkswagen Golf za 28.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 24. kolovoz 2017. u 14:33
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Proizvođač električnih automobila, Tesla, na teži je način naučio što se dogodi kad tržišta ukinu poticaje na kupovinu električnih automobila.

Proizvođač električnih automobila, Tesla, na teži je način naučio što se dogodi kad tržišta ukinu poticaje na kupovinu električnih automobila, poput primjerice onog u Danskoj i Hong Kongu. Odgovor je – drastičan pad prodaje.

Srećom po Teslu i ostale proizvođače automobila na baterije, s one strane Atlantika još uvijek se širokom rukom potiče kupovina električnih vozila novcem poreznih obveznika.

Koliko širokom? Toliko da potpuno novi električni Volkswagen e-Golf, koji inače košta 28.995 američkih dolara možete dobiti za – 4.495 dolara.

To je 28.000 kn po srednjem tečaju HNB-a, piše tportal.

Kako je to uopće moguće? Jednostavno.

Kupovinu električnog automobila jeftinijeg od 30.000 američkih dolara federalna vlada potiče sa 7.500 dolara poreznih olakšica i 2.500 dolara poreznog rabata. Tu je i trgovački popust od 7.000 dolara zbog modelske godine automobila (2017), a ako ste ujedno klijent kompanije za distribuciju električne energije Sonoma Clean Power, te imate niska primanja, konačna cijena vašeg novog električnog vozila može se spustiti na 4.495 dolara.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Tako je, naslov je zbunjujući i netočan. Treba onda stajati “U SAD-u je moguće kupiti novi električni Volkswagen Golf za 4.495 dolara” jer u SAD-u nema kuna i treba stajati u SAD-u tako da se odmah zna o čemu se piše.

Ajde vi lijepo objasnite ako se clanak navodi za USA, cemu takav senzacionalisticki naslov i tagovi koji kazu “subvencije za kupnju elekt./hibridnih vozila u HR i EU.
Vrh novinarstva, upravo ovdje!

New Report

Close