Mladi bankari odnijeli Rothschildu trećinu dobiti

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 25. studeni 2015. u 21:59
Uvjeti su izazovni, kažu u kompaniji/FOTOLIA

Financijski rezultat pao na 125 milijuna eura.

Financijska savjetodavna kompanija Rothschild čiji korijeni dolaze iz poznate, istoimene bankarske obitelji, izvijestila je o padu dobiti.

Da kompanija nije umaknula globalnoj ekonomskoj nesigurnosti svjedoče brojke koje prenosi Reuters – 28 posto niža dobit za šestomjesečno fiskalno razdoblje zaključeno krajem rujna.  Rothschildova dobit prije poreza tako iznosi 125 milijuna eura, no u priopćenju izražavaju zadovoljstvo financijskim rezultatima prvog polugodišta 2015./2016., te se i dalje smatraju liderima u na europskom tržištu akvizicija i savjetovanja.

"Dio našeg poslovanja nestabilan je jer ovisi o izazovnim tržišnim uvjetima", priopćili su iz te kompanije. Reuters dio razloga pada vidi i u zapošljavanju dodatnog kadra mlađih bankara čije su plaće izazvale dodatno financijsko opterećenje. Obitelj Rothschild poznata je od 19. stoljeća kad je savjetovala britansku vladu u stjecanju udjela u Sueskom kanalu, nakon čega je nastavila generirati dobit posredovanjem u velikim ugovorima o preuzimanju.

Komentirajte prvi

New Report

Close