Milenijumu prijeti oduzimanje licencije

Autor: Božica Babić , 17. studeni 2013. u 22:01
Rastrošnost direktora Aleksandra Marića mogla bi skupo stajati Croatia osiguranje u Srbiji

Marić je na račun tvrtke putovao u Pariz i kupovao skupa vozila, sada od CO traži 700.000 eura za pokriće Milenijumovih dugova.

U ovom trenutku nemamo komentar na vaš upit, Skupština Udruženja osiguravača Srbije sazvana je za 22. studeni i poslije toga ćemo biti u prilici nešto konkretnije reći na ovu temu", kratko nam je u petak odgovorio Zoran Ćirić, stručni suradnik UOS-a za odnose s javnošću na upit je li točna informacija da su društvu Milenijum u vlasništvu Croatia osiguranja (CO) uskratili zelenu kartu, a s njom zapravo i rad s obzirom da Milenijum 90 posto premije ostvaruje na autosiguranjima.

Upravni odbor UOS-a, kazao nam je upućeni izvor koji želi ostati anoniman, izglasovao je 12. studenoga oduzimanje zelene karte Milenijumu, no konačnu odluku mora donijeti Skupština. U Croatia osiguranju opovrgavaju taj podatak i kratko navode kako je "u tijeku revizija poslovanja društva pa je prerano govoriti o rezultatima". Poslovni dnevnik je polovicom listopada objavio dokument kojim UOS Milenijumu daje dvotjedni rok da uskladi nezakonito poslovanje ili će ostati bez dozvole. Problemi su eskalirali, otkrili su nam izvori iz Croatije i Milenijuma, od lipnja kada je beogradsku tvrtku preuzeo Aleksandar Marić. Doveo ga je, tvrde, član Uprave CO Ivan Fabijančić ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Milenijuma, a zajedno su radili u Deloitteu.

I dok UOS prijeti sankcijama jer je Milenijum dijelio nezakonite provizije kod prodaje autopolica zaposlenici Milenijuma su, doznajemo, u strahu od mogućih posljedica anonimno upozorili Upravu CO, srbijanske medije te navodno i policiju o postupcima Marića. Duga je lista optužbi. Među ostalim spominje se preseljenje sjedišta tvrtke na novu destinaciju koja je pedesetak metara udaljena od bivše adrese, i to u manji prostor uz skuplju najamninu za 7000 eura te odmah potpisani dugogodišnji najam. Odvjetnicima isplaćuje goleme honorare za nikakav posao. Na leasing je kupljeno 50 automobila među kojima i pet audija A6 za direktore sektora koje je Marić imenovao dok u grupaciji CO audi šesticu vozi samo predsjednik Uprave Krešimir Starčević.

Na račun tvrtke Marić je putovao i u Pariz, pravdao je to radnim posjetom nekim osiguravateljima, a zapravo je išao gledati mečeve tenisača Novaka Đokovića. Za uredno poslovanje Milenijumu nedostaje najmanje 700.000 eura, taj novac Marić nakon goleme rastrošnosti traži od matične tvrtke. U Milenijumu je 300 zaposlenih koji strahuju za svoju budućnost nakon 21 godine uspješnog poslovanja društva uz redovno ostvarivanu dobit.  

Komentirajte prvi

New Report

Close