Mame ulagače u Dubrovnik, Hanfa izdala upozorenje

Autor: Ana Blašković , 02. kolovoz 2018. u 22:01
Julie Meyer, osnivačicu Ariadne Capitala prate sudske afere/Wikimedia Commons

Britanski regulator oduzeo im je dozvolu za rad i pružanje investicijskih usluga, što uključuje i RH.

Sa zavodljivom porukom o četiri dana 'beskrajnog networkinga' koji će vam 'glavu napuniti novim idejama i prilikama za ulaganje', naravno, ako tražite 'ideje kako alocirati svoj kapital', londonska tvrtka Ariadne Capital Ltd. u listopadu u Dubrovniku organizira investitorsku konferenciju.

Problem što se tvrtka neovlašteno predstavlja kao investicijsko društvo budući da joj je britanski regulator oduzeo dozvolu za rad i pružanje investicijskih usluga. 

U srcu društva – poduzetnik
Upozorenje je to koje je domaćim investitorima odaslala Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa). "Follow the entrepreneur 2018", ili u prijevodu "Slijedi poduzetnika", oglašava se kao investitorski summit koji će se od 7. do 10. listopada održati u Dubrovniku. Na internetskoj stranici konferencije malo je informacija i puno patetike. Tako se tvrdi da je summit zapravo zajednica koju je prije osam godina osnovala Julie Meyer kako bi utjelovila ideju da je u srcu društva – poduzetnik.

 

1 milijun

kuna morala je platiti Julie Meyer po izgubljenim presudama

Dosad su o viziji budućnosti bankarstva, hrane, zdravlja, genomike, sigurnosti, televizije i putovanja govorili "Julijini prijatelji, dioničari, klijenti i portfolio kompanije". Ove godine pridružit će joj se novi poslovni partneri za "nastavak hodočašća i kampanje Slijedi poduzetnika". O imenima nema ni slova, no najavljuje se 300 ulagača iz Dubaija, Hong Konga, Londona, Pariza, Tokija i Züricha. 

Presude govore drugačije
Međutim, britanski Business Insider navodi da je londonski sud Mayer, osnivačici Ariadne Capitala, presudio da duguje oko 65.000 funti ili pola milijuna kuna za plaće konzultantici Rachel Lowe.

Također, izgubila je i bitku sa Startup Loans Company kojima je morala vratiti 50.000 funti.  Hanfa poziva na oprez. "Prema podacima objavljenima na službenoj internetskoj stranici nadležnog nadzornog tijela Ujedinjenog Kraljevstva FCA utvrđeno je da je društvu Ariadne Capital Ltd, oduzeto odobrenje za rad te pružanje investicijskih usluga. Slijedom navedenog, isto nije ovlašteno pružati investicijske usluge niti ih na bilo koji način nuditi potencijalnim klijentima na području Hrvatske", kaže regulator. Pametnome dosta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close