Malo je i investitora i dobrih ulagačkih prilika

Sudionici panela o budućnosti financijske industrije/Matija Habljak/PIXSELL Sudionici panela o budućnosti financijske industrije/Matija Habljak/PIXSELL

Nije poanta naći samo dobru kompaniju, već i po kojoj cijeni ih možete kupiti. A strani investitori neće doći ako im se ne da velika prilika. S druge strane, mirovinska nam je industrija snažna, a osiguravatelji su također stabilni i aktivni i u regiji.

Na diskusiji Budućnost financijske industrije Damir Grbavac iz Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava odmah je istaknuo da zakonska regulativa koja je bila ograničenje više nije glavni problem. 

"Mirovinski fondovi imaju 25% godišnjeg BDP-a po čemu smo lider u Srednjoj Europi. Moramo više ulagati u inozemstvu, no i u Hrvatskoj u skladu s prilikama. Mirovinski fondovi su dugoročni ulagači, no našem tržištu kapitala nedostaje više ulagača", smatra Grbavac. Čelnica ZSE Ivana Gažić dodala je da "strani investitori neće doći na naše tržište ako im ne damo veliku priliku".

Ivan Beljan, fond menadžer Global investa smatra da je problem što je hrpa malih investitora kroz HT ušla na burzu, opekla se i to im je u sjećanju.  "Ulagačke prilike kod nas postoje. Naš fond je najbolji po prinosu, izašli smo i izvan Hrvatske, ali na domaćem tržištu i dalje fali dobrih prilika. Danas nije poanta naći samo dobru kompaniju, već i po kojoj cijeni ih možete kupiti", ističe Beljan.

Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje, smatra da su hrvatska osiguravateljska društva aktivna i u regiji. "Vidimo iskorak i prema zapadu gdje smo zakoračili od 2013. te nas vesele uspjesi naših kompanija. Naš sektor je jak i stabilan i možemo biti zadovoljni time", smatra Pauković i upozorava da je kultura osiguranja kod nas vrlo niska jer je svega 25% kućanstava osigurano, zbog čega i dalje provode projekte financijskog opismenjavanja. 

Komentari (2)
 • Invest
  Invest 13:52 15.10.2018.

  Aj dosadan si tim oglašavnjem zajmova.

 • Hobelman
  Hobelman 11:48 15.10.2018.

  Nudimo Vam sve vrste zajmova uz nisku kamatnu stopu od 2% i bez kreditne provjere, nudimo Vam osobne zajmove, zajmove za konsolidaciju duga, kapital rizičnog kapitala, poslovne zajmove, kredite za obrazovanje, zajmovi za domove. Zadovoljstvo i financijski uspjeh je naš cilj i vaš rad s nama će biti dobro iskustvo. Kontaktirajte nas odmah na: hobelmanfinance@gmail.com kredit je otvoren za sve bez obzira na nacionalnost.

  Whatsapp: +17816567138
  E-mail: hobelmanfinance@gmail.com
  Web-lokacija: https://hobelmanfinance346789211.wordpress.com/ [hobelmanfinance346789211.wordpress.com]

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!