Kreditnoj banci dobit 7 puta veća

Autor: Tomislav Pili , 26. travanj 2017. u 21:59
Dobit banke na 20,5 milijuna kuna/D.U./PIXSELL

Kvartalni rezultati malih banaka.

Dok je Nava banka produbila gubitak, a Karlovačkoj banci dobit se prepolovila, Kreditna banka Zagreb objavila je snažan skok dobiti u prvom tromjesečju.

Nava banka u stečaju objavila je u srijedu da je u prvom tromjesečju ove godine zabilježila gubitak od 1,52 milijuna kuna, 59 posto više nego godinu dana ranije kada je gubitak iznosio nešto manje od 960.000 kuna. Neto kamatni prihodi spustili su se 17,2 posto na 674.000 kuna. Krajem ožujka imovina Nava banke iznosila je 113 milijuna kuna što je 8,5 posto manje nego početkom godine, stoji u financijskom izvješću. Smanjenje ukupne imovine – doduše blago – bilježi i Karlovačka banka.

Toj je banci imovina krajem ožujka iznosila 2,08 milijardi kuna što je 2,64 posto manje. Iako je banka zabilježila dobit od 2,25 milijuna kuna, to je dvostruko manje od lanjskog kvartalnog rezultata kada je dobit dosegla 4,93 milijuna kuna. Smanjenje dobiti ostvareno je unatoč rastu glavnih izvora prihoda. Naime, neto kamatni prihodi od gotovo 12 milijuna kuna veći su gotovo za petinu dok su neto prihodi od naknada i provizija veći 12,7 posto na 3,8 milijuna kuna.

Iznimka je Kreditna banka Zagreb koja je objavila snažan skok prihoda i dobiti. Neto kamatni prihod ove banke uvećan je 47 posto na 20,5 milijuna kuna dok su prihodi od naknada i provizija rasli ipak nešto manjom stopom od 11 posto na pet milijuna kuna. No, zato je dobit ove banke jurnula na 3,7 milijuna kuna što je čak sedam puta više nego godinu ranije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close