Koja su to zanimanja koja jamče siguran posao?

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2017. u 15:31
Foto: Thinkstock

Završetkom studija na RRiF Visokoj školi, prvostupnici i prvostupnice ekonomije računovodstveno – financijskog smjera bit će osposobljeni za samostalno vođenje poslovnih knjiga trgovačkih društava, obrta i neprofitnih organizacija.

Tema nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj ne skida se s naslovnica svih domaćih medija. U skladu s time, u posljednje se vrijeme sve više priča i o usklađivanju studijskih programa i upisnih kvota obrazovnih institucija sa stvarnim potrebama hrvatskog gospodarstva i tržišta rada. No, glavna prepreka zapravo su zastarjeli obrazovni programi, financijska nepismenost kod mladih, manjak praktičnih znanja, inzistiranje nekih fakulteta gotovo isključivo teorijskom dijelu nastave te vrlo malo doticaja sa stvarnim ekonomskim i društvenim kretanjima. U konačnici, sve skupa dovelo je do prevelikog broja nezaposlenih mladih u godinama kada bi trebali graditi karijeru. Iz toga proizlaze i dva dodatna problema po gospodarstvo, i to što postoje tvrtke koje ne mogu pronaći prikladne radnike, a drugi što svakodnevno sve veći broj mladih svoju matičnu zemlju napušta u potrazi za boljim ili bilo kakvim poslom. Situacija je dijelom rezultat i činjenice što se određena zanimanja kod mladih neopravdano smatraju neprivlačnima, iako im statistika sasvim ide u prilog. Iako smo još u prosincu ove godine bili među zemljama Europske unije s najvišim stopama nezaposlenosti, umjesto da pričamo isključivo o negativnim primjerima, trebalo bi se fokusirati na one pozitivne. Naime, koliko je nezaposlenih računovođa na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje? Vrlo malo.

Upravo se u toj priči krije i jedno od rješenja jer iza svakog uspješnog biznisa stoji i uspješni računovođa. RRIF – ova Visoka škola za financijski menadžment svojim studentima osigurava stručna znanja s područja računovodstva i financija, te im, što je jednako važno, osigurava i kontakte s najvećim stručnjacima struke te priprema za njihove buduće poslovne uspjehe. Preddiplomski stručni studij računovodstva i financija i Specijalistički diplomski stručni studij korporativnih financija osposobljavaju studente za preuzimanje stručnih poslova računovodstveno-financijske struke i priprema ih za sve izazove s kojima bi se u svom poslovnom životu mogli susresti. Na RRIF-u ističu i da se tijekom studija stječu znanja, vještine i kompetencije za rad i koje će biti glavni čimbenik daljnjeg napredovanja jer budući poslodavci ne moraju trošiti dodatno vrijeme i financijska sredstva kako bi svoje nove zaposlenike, netom diplomirane studente, obučili u praktičnom dijelu.

Završetkom studija na RRiF Visokoj školi, prvostupnici i prvostupnice ekonomije računovodstveno – financijskog smjera bit će osposobljeni za samostalno vođenje poslovnih knjiga trgovačkih društava, obrta i neprofitnih organizacija. Jednako tako bit će osposobljeni za preuzimanje stručnih poslova u okviru računovodstveno-financijske struke velikih poduzetnika te za preuzimanje organizacijskih funkcija u dijelu koji se odnosi na računovodstveno-financijske poslove u bankama i osiguravajućim društvima.

Također, svladavanjem nastavnih sadržaja specijalističkog stručnog studija Korporativne financije student će steći teorijske spoznaje potrebne za kritičko promišljanje kao i sposobnost za primjenu istih u praksi. Student će ovladati znanjima, vještinama , steći opće i specifične kompetencije kao i relevantna, sustavna i aktualna znanja iz područja korporativnih financija koja će moći primijeniti u praksi pri donošenju financijskih odluka u okviru korporacija. Studenti će završetkom specijalističkog diplomskog studija biti osposobljen za obavljanje visokostručnih poslova iz područja korporativnih financija, računovodstva i poreza kao i rukovoditeljske aktivnosti na razini srednjeg i višeg menadžmenta u korporacijama. RRiF Visoka škola za financijski menadžment svojim polaznicima osigurava stručna znanja s područja računovodstva i financija, osigurava im kontakte s najvećim stručnjacima struke i priprema za njihove buduće poslovne uspjehe. Preddiplomski stručni studij računovodstva i financija i Specijalistički diplomski stručni studij korporativnih financija osposobljavaju studente za preuzimanje stručnih poslova računovodstveno-financijske struke i priprema ih za sve izazove s kojima bi se u svom poslovnom životu mogli susresti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close