Kentbank povećao kapital za 10 mil. €

Autor: Ana Blašković , 14. travanj 2013. u 22:00
Kentbank namjerava uvesti kartično i internetsko poslovanje i otvoriti nove podružnice/PIX

Turski vlasnik Eksen holding kapitalno priprema banku za tržišno širenje.

Pripremajući se za povećanje tržišnog kolača Kentbanka prošlog tjedna dobila je 10 milijuna eura vrijednu financijsku injekciju svog turskog vlasnika Eksen holdinga.

Uplatom 74,9 milijuna kuna temeljni kapital povećan je na 201,7 milijuna kuna.U Kentbanci su Poslovnom dnevniku najavili tržišnu ekspanziju u svim segmentima poslovanja, uz poseban naglasak na male i srednje poduzetnike s obzirom da je taj segment bio najmanje razvijen prilikom ulaska turskog vlasnika u nekadašnju Banku Brod. Plan je, također, razviti kartično i internetsko bankarstvo te približiti banku mlađoj populaciji klijenata."Banka se želi fokusirati isključivo na organski rast te je zasad prerano govoriti o planovima za akviziciju", rekao nam je predsjednik Uprave Murat Sabaz.

Provedeno povećanje kapitala nije bilo povezano s čišćenjem portfelja što je u posljednje vrijeme sve učestalija bankarska praksa već je isključivo dio strateškog plana tržišne ekspanzije. Kentbank u ovoj godini namjerava udvostručiti svoj kreditni portfelj te otvoriti još dvije poslovnice čime će se njihov ukupan broj povećati na 14, odnosno 25 u iduće tri godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close