Kad kredit nije dovoljan tu je burza

Autor: VLM , 24. svibanj 2018. u 09:18
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Kroz ovaj model banka će podržati klijente koji kreću u novu razvojnu fazu, a mladim poduzetnicima pomoći da dođu do kapitala za rast.

Tvrtke kojima nije dovoljno financiranje kreditom Hrvatska poštanska banka (HPB) će u suradnji sa Zagrebačkom burzom (ZSE) pripremati za prikupljanje kapitala izdavanjem vlastitih vrijednosnih papira. Među klijentima već imaju kandidate za to, a jučer su ekskluzivnu suradnju HPB i burza potvrdili sklapanjem sporazuma o poticanju razvoja malih i srednjih poduzetnika i financiranju putem tržišta kapitala. Time tvrtkama osiguravaju pristup kapitalu na Progress tržištu Zagrebačke burze, savjetovanje HPB-a i povoljnije kredite.

– Naše partnerstvo omogućit će poduzetnicima provođenje dugoročnih poslovnih planova i na komplementaran način udružiti dužničko financiranje s prikupljanjem kapitala izdavanjem vlastitih vrijednosnih papira – prokomentirala je Ivana Gažić, predsjednica uprave Zagrebačke burze.

Sektor financijskih tržišta HPB-a pripremat će za mala poduzeća za izlazak na tržište kapitala i voditi cijeli postupak izdavanja vrijednosnih papira. Iz HPB-a poručuju da će kroz ovaj model podržati dugogodišnje klijente koji kreću u novu razvojnu fazu, a mladim, inovativnim poduzetnicima pomoći da se kako bi se pripremili za rast.

Komentirajte prvi

New Report

Close