Investicijski fondovi: Ponovno prevladavali dobitnici

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. rujan 2014. u 18:59
Thinkstock

Među investicijskim su fondovima, prema podacima iCapitala, u utorak su, nakon dva dana vladavine gubitnika, ponovno dobitnici bili u većini.

Među investicijskim su fondovima, prema podacima iCapitala, u utorak su, nakon dva dana vladavine gubitnika, ponovno dobitnici bili u većini.

Naime čak je 57 investicijskih fondova ili 82,61 posto bilježilo dobitke, dok ih je tek 8 ili 11,59 posto bilježilo gubitke. Pritom su vrijednosti 4 fonda ostale nepromijenjene, dok su vrijednosti Raiffeisen Absolute fonda i Raiffeisen Absolute Aggressive fonda od 11.09.2014.

Među dioničkim investicijskim fondovima ovaj je puta dobitnika bilo znatno više. Naime, čak su 24 fonda bilježila rast a tek ih je 5 bilježilo pad vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,004 posto ZB BRIC+ fonda do 1,31 posto A1 fonda. S druge su pak strane gubici bili u rasponu od 0,06 posto KD Victoria 20 fonda do 0,51 posto Ilirika Azijski tigar fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova uglavnom dobitnici. Naime, čak je 8 fondova bilježilo dobitke, dok je jedini gubitnik, s gubitkom od 0,02 posto, bio Agram Trust fond. Ostali su bilježili dobitke u rasponu od 0,03 posto KD Balanced fonda do 0,63 posto OTP uravnoteżeni fonda.

I među obvezničkim investicijskim fondovima bilo je slično. Naime, čak 7 je fondova bilježilo rast vrijednosti, dok je jedini gubitnik, s gubitkom od 0,009 posto, bio HI-conservative fond. Ostali su bilježili dobitke u rasponu od 0,005 posto Capital One fonda do 0,11 posto NETA Emerging Bond fonda.

Novčani investicijski fondovi, već tradicionalno, većinom su bili s manjim dobicima a ovaj ih je puta većina i bilježila. Naime, tek su vrijednosti Erste Money fonda, HPB Euro Novčani fonda, OTP euro novčani fonda i Raiffeisen euroCash fonda ostale nepromijenjene. Ostali su pak bilježili dobitke u rasponu od po 0,0018 posto HPB Novčani i ZB plus fondova do 0,0087 posto Erste Euro-Money fonda.

Komentirajte prvi

New Report

Close