Intesa Sanpaolo stekla i hrvatsku Veneto banku

Autor: Tomislav Pili , 29. lipanj 2017. u 22:00
Lančana reakcija nakon preuzimanja Veneto Bance u Italiji/Marko Prpić/PIXSELL

Talijanska grupacija proširila mrežu za još osam poslovnica.

Talijanska banka Intesa Sanpaolo priopćila je u četvrtak da je nakon stjecanja imovine i obveza Veneto Bance u Italiji preuzela i Veneto banku u Hrvatskoj.

"Stjecanjem koje podliježe ishođenju odgovarajućih odobrenja povećava se prisutnost Intese Sanpaolo na strateškom hrvatskom tržištu uz trenutni pozitivan učinak na sigurnost i pristup kreditima klijenata u Hrvatskoj", stoji u priopćenju. Intesa Sanpaolo djeluje u Hrvatskoj s dvije jedinice – s Privrednom bankom Zagreb koja broji 195 poslovnica te Veneto banku s mrežom od osam poslovnica.

Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb izjavio je kako je "siguran da će ova akvizicija pomoći u daljnjem razvoju već dobrih poslovnih odnosa između Italije i Hrvatske". "Kao čelniku Sektora međunarodnih banaka supsidijara Intese Sanpaolo veliko mi je zadovoljstvo zaželjeti dobrodošlicu u našu Grupu klijentima i zaposlenicima Veneto banke u Hrvatskoj", rekao je Ignacio Jaquotot.

Podsjetimo, talijanska Intesa broji 19 milijuna klijenata koje opslužuje 5000 poslovnica u 40 država svijeta. Početkom tjedna Intesa je preuzela u dogovoru s talijanskom vladom uz Veneto Bancu i još jednu posrnulu manju banku, Banco Popolare di Vicenza. Time je talijanskom bankovnom sustavu za 18 milijardi eura olakšano breme loših kredita.

Komentirajte prvi

New Report

Close